Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pirms simtgades Dziesmu un deju svētkiem ļoti nopietni domā par drošību

© F64 Photo Agency

Drošība gaidāmajos Dziesmu un deju svētkos šobrīd ir primārais jautājums, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Juhņēviča teica, ka visas iesaistītās puses strādā pie tā, lai gaidāmie svētki būtu kvalitatīvi un droši. Esot gaidāma arī gana stingra kontrole pie ieejas pasākumos. "Šoreiz ļoti nopietni pie tā strādājam, lai, nepalēninot iekļūšanu pasākumā, garantētu ļoti stingru kontroli un uzraudzību," sacīja svētku izpilddirektore.

Viņa īsi izklāstīja, ka ir plānoti vairāk nekā 60 svētku pasākumi. Pārmaiņas skars svētku gājienu, kurš šoreiz notiks svētku sākumā. Plānotais dalībnieku skaits ir aptuveni 40 000, viņa norādīja.

Juhņēviča arī atgādināja, ka viens cilvēks uz vienu pasākumu varēs iegādāties četras biļetes. Tāpat kā iepriekšējos gadus arī šogad daudzbērnu ģimenēm paredzēta atsevišķa biļešu iegādes programma.

Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Jau vēstīts, ka biļešu tirdzniecību plānots uzsākt 2018.gada janvārī. To cenas plānotas no diviem līdz 65 eiro. Skatītāju vietas Daugavas stadionā pēc rekonstrukcijas palielināsies līdz 10 000, savukārt Mežaparka Lielajā estrādē plānotais vietu skaits pēc rekonstrukcijas pirmās kārts palielināsies līdz aptuveni 30 000.

Plānots, ka ielūgumu skaits uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem nepārsniegs 2% no kopējā biļešu skaita, attiecīgi būtiski palielināsies brīvajā tirdzniecībā pieejamo biļešu skaits.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam.