Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pēc pie "Tokyo City" notikušā piketa žurnālistei nākas noalgot privātu apsardzi

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens” šajā rudenī rīkoja piketu pie visām “Tokyo City” ēstuvēm, kas atrodas Rīgā. Mediji piketu atspoguļoja plaši, taču restorāna kolēģi ar protesta rīkotāju pārstāja sarunāties. Turklāt LTV žurnāliste, kas maskējās par restorāna darbinieci, tika izsekota, vēsta portāls "lsm.lv".

Piketu palīdzējuši rīkot divi jaunieši no improvizācijas teātra. Kā jau redzams iepriekš medijos publicētajos attēlos, tad piketā bijuši redzami gan plakāti, kuri vēsta par to, ka uzņēmuma darbinieki nevēlas saņemt algu aploksnēs, gan dažādi stendi ar provokatīvu karikatūru un uzrakstu “Vergu suši”. Un vēl plakātos asiņains cirvis uzmanības pievēršanai. Abi jaunieši ietērpti restorāna darbinieku formās - viens kā pavārs un otrs kā viesmīlis, informē "lsm.lv".
Piketu laikā LTV žurnālisti izprašņā apkārtējos un garāmgājējus par aplokšņu algām. Tikmēr piketa dalībniekus fotografējusi arī "Tokyo City" Barona ielas filiāles priekšniece Dace Gaspažiņa-Korecka.

LTV raidījuma žurnālisti, kura trauku mazgātājas aizsegā restorānā strādājusi vairākus mēnešus, kabinetā iesauc priekšniece, kura ir dusmīga un jautā tieši, vai pikets ir trauku mazgātājas roku darbs. Darbiniece apstiprina, ka tie ir trauku mazgātājas draugi, kuri nolēmuši viņu aizstāvēt.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

“Bet es nesaprotu - tu strādā pie mums pusgadu. Ja tevi neapmierina tā sistēma, priekš kam tad tu strādā pie mums? (..) Izskatās tā, ka tas ir konkurentu pasūtījums. Tad man ir jautājums, kāpēc jūs nevērsieties pret visiem restorāniem Rīgā, visiem tīkliem, kas strādā identiski? Sanāk tā, ka vēršas pret “Tokyo City”, bet nevēršas pret pārējiem. Tad kur ir loģika?” vaicā Dace Gaspažiņa-Korecka.

Pretēji atbalstam pēc ziņas, ka trauku mazgātāja organizēja piketu, neviens no kolēģiem ar viņu vairs nerunā.

Piketā LTV arī novēroja, ka ap to grozās aizdomīgi vīrieši, kas visu fiksē fotokamerās, bet sarunās neielaižas un cenšas palikt ēnā. Ir aizdomas, ka uzņēmums noalgojis kādus privātdetektīvus. "Lsm" arī informē, ka pa ceļam uz mājām trauku mazgātāju izsekojuši divi vīrieši.

Rezultātā LTV nācās noalgot žurnālistei privātu apsardzi un vērsties Valsts policijā ar iesniegumu. Par notikušo sākta izmeklēšana.

Jau vēstīts, ka LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" ziņoja, ka uzņēmums "Tokyo City" līdz šim vairākus gadus daļu algas darbiniekiem maksājis aploksnēs.

Avots: portāls "lsm.lv