Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ašeradenam pagaidām nav bažu, ka "Vienotība" varētu zaudēt ekonomikas ministra amatu

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājam, no amata aizejošajam ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam pagaidām nav bažu, ka viņa vadītā partija varētu zaudēt ekonomikas ministra amatu.

Ašeradens žurnālistiem uzsvēra, ka koalīcijas partneri šodien apstiprinājuši atbalstu tam, ka "Vienotība" virza savu ekonomikas ministra kandidātu.

Koalīcijas partijas lūgušas iespēju frakcijām tikties ar ministra amata kandidātu un iespēju paust savu viedokli.

Pagaidām plānots, ka "Vienotība" savu kandidatūru ekonomikas ministra amatam varētu izvirzīt vismaz nedēļu pirms gaidāmā balsojuma 16.novembrī.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Kā ziņots, "Vienotība" šodien valdes sēdē nolēma pagaidām vēl nevirzīt jaunu kandidātu uz ekonomikas ministra amatu, respektējot koalīcijas partneru lūgumu saistībā ar valsts budžeta izskatīšanu Saeimā.

Saeima par ekonomikas ministra amata kandidātu varētu lemt 16.novembrī, un "Vienotība" savu kandidatūru varētu nolemt izvirzīt, nākot tuvāk šim datumam, skaidroja Ašeradens.

LETA jau ziņoja, ka Ašeradens nolēmis atstāt ekonomikas ministra amatu, lai kļūtu par "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju, Solvitai Āboltiņai (V) šo amatu atstājot.