Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aptuveni 20 spēlētāji iekļauti Latvijas futbolistu "pelēkajā sarakstā"

© Nora Krevneva/ F64 Photo Agency

Latvijas Futbola federācijas "pelēkajā sarakstā" atrodami pāris desmiti spēlētāju un treneru, vēsta raidījums "De facto."

Jau divu gadus Latvijā par sporta spēļu rezultātu ietekmēšanu paredzēta kriminālatbildība, bet ar šī nozieguma pierādīšanu nesekmējas. Tikmēr šaubīgās komandas futbola federācija diskvalificējusi, tomēr futbolisti var turpināt spēlēt citās komandās.

Raidījums "De facto" informē, ka viens no šogad apspriestākajiem futbolistiem ir vārtsargs Igors Labuts. Pirms spēlēšanas īru klubā “Athlone Town” viņš pārstāvējis vairākus par aizdomīgiem uzskatītus Latvijas klubus no Ilūkstes, Gulbenes un Jūrmalas. Tikmēr Īrija par spēļu ietekmēšanu viņam piespriesta viena gada diskvalifikācija.

Ārvalstu mediji ziņoja, ka Īrijas klubam spēlētāju iegādei naudu devis Singapūras spēļu sarunāšanas sindikāta līderis, pasaulē pazīstams ar vārdu Ēriks Mao. Viņam pirms tam piederēja Portugāļu klubs “Atletico CP”, par kuru arī bija aizdomas spēļu sarunāšanas sakarā. Arī šajā komandā vārtus sargāja Labuts.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Pats futbola vārtsargs gan visas apsūdzības noliedz. Par laukumā pieļautajām kļūdām viņš norāda- ja būtu labs spēlētājs, tad pārstāvētu "Madrides Real."

Spēlētājs "De facto" arī norādījis, ka ir neizpratnē par informāciju, ka viņš piedalījies 17 aizdomīgās spēlēs.Labuts pats saskaitījis, ka spēlējis divos trīs aizdomīgos mačos, līdz pārcēlies uz Portugāli.

Tāpat Latvijas Futbola federācijā izveidots spēlētāju “pelēkais saraksts”, ar kuriem labāk līgumus neslēgt.

Tādi, kas spēlējuši vairāk nekā 10 vai 20 aizdomīgus mačus, esot kādi 20 spēlētāji un treneri.

Avots: lsm.lv/ Raidījums "De facto"