Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Divu helikoptera avārijā cietušo stāvoklis ir ļoti smags; viņi nav pie samaņas

© Ekrānšāviņš no aculiecinieku video

Svētdien traģiskas ziņas saņemtas no Priekules novada, kur rallija "Liepāja" laikā avarējis helikopters. Neilgi pēc notikušā jau bija zināms, ka lidaparātā atradušies trīs pasažieri un pilots. Negadījumā dzīvību zaudējis Polijas pilsonis.

Šodien policija apstiprinājusi, ka helikopters nogāzies pēc saskaršanās ar elektrolīnijas vadiem. Tikmēr mediķi informējuši, kāds ir trīs cietušo veselības stāvoklis.

Liepājas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Edvīns Striks LTV raidījumā "Panorāma" informējis, ka divu cietušo stāvoklis ir ļoti smags. Viņiem ir politraumas un galvas traumas. Abi nav pie samaņas. Trešā cietušā stāvoklis ir relatīvi vieglāks-viņam kkonstatēts augšstilba un mugurkaula lūzums.

Liepājas mediķi arī turpina kontaktēties ar mediķiem Rīgā. Lai gan svētdien izskanēja informācija, ka cietušos varētu pārvest uz Rīgu, par to pašlaik vairs netiek spriests. Viena cietušā stāvoklis to nepieļauj.

Tikmēr civilās aviācijas drošības eksperti avarējušā helikoptera pilotu raksturo kā ļoti pieredzējušu. Viņš nolidojis 1300 stundu, kas mazajā aviācija ir daudz. Liepājas rallija rīkotāji bija saskaņojuši lidojuma drošības zonas. Svētdien lidoja arī otrs helikopters, no kura filmēja ralliju. Iespējams, pilotu apžilbinājusi saule un pēc elektrolīniju aizķeršanas lidaparāts vairs nebija vadāms.

Kā vēsta LTV, tad avarējušais helikopters no Priekules novada pārvests uz Rīgu, kur izmeklēji pārbaudīs, vai tas bijis tehniskā kārtībā.

Avots: Portāls "lsm.lv"