Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini laika prognozi tuvākajām dienām; lietus dēļ iespējami plūdi

© Artyom Geodakyan/TASS/ SCANPIX

Līdzīgi kā iepriekšējās dienās, arī brīvdienās un nākamajā nedēļā laika apstākļus virs mūsu reģiona turpinās noteikt ciklonu darbība, līdz ar to saglabāsies lielākoties mākoņains un lietains laiks, atsevišķās dienās gaidāms arī brāzmains rietumu puses vējš, informē " "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Brīvdienās Latvijai no rietumiem pietuvosies jauns aktīvs ciklons un ar to saistīta plaša nokrišņu zona šķērsos mūsu teritoriju, nesot pat ilgstošu un dažviet stipru lietu. Ciklona ietekmē no jauna pastiprināsies rietumu puses vējš, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-18 m/s.

Naktīs gaisa temperatūra gaidāma +3…+10 grādu robežās, vietām, debesīm skaidrojoties, par kādu grādu zemāk, bet dienās gaiss neiesils vairāk par +9…+13 grādiem.

Nākamās nedēļas laikā vēl vairāki aktīvi cikloni no Atlantijas okeāna virzīsies uz austrumiem un noteiks laika apstākļus arī virs Latvijas, tādēļ saglabāsies lielākoties mākoņains un lietains laiks.

Biežo lietavu un mitro augšņu ietekmē, atsevišķās Latvijas upēs atkal gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās un zemāko vietu applūšana.