Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Svarīga ziņa visiem "Nordea Bank" un DNB banku klientiem

© Lauris Aizupietis / f64

Baltijas valstīs svētdien darbu sāk "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", pavēstīja bankas pārstāvji.

"Pēc nesenā Eiropas Komisijas lēmuma apstiprināt "Nordea Bank" un DNB plānus apvienot darbību Baltijas valstīs, darījumu plānots noslēgt 1.oktobrī," sacīja bankas pārstāve.

Bankā arī norādīja, ka "Luminor Bank" plāno kļūt par vadošo finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijas reģionā, kas apvienos zināšanas par vietējo tirgu un orientāciju uz klientu ar ilglaicīgu Ziemeļvalstu pieredzi banku nozarē. "Luminor Bank" mērķa klienti būs vietējie un Baltijas līmeņa uzņēmumi, kā arī finansiāli aktīvi un uzņēmīgi cilvēki.

Pēc banku apvienošanās uz noteiktu laiku klientu apkalpošana notiks kā ierasts - klientu konti, kontu numuri, līgumi un maksājumu kartes, kā arī spēkā esošie kodi un paroles saglabāsies nemainīgi. Tāpat arī nemainīsies klientu spēkā esošās saistības un "Luminor Bank" turpinās sniegt finanšu pakalpojumus kā ierasts. "Tas nozīmē, ka tuvākajā nākotnē klientu bankas konti un maksājumu apstrāde tiks organizēta pašreizējās banku sistēmās. Tādējādi klienti līdz noteiktam laika brīdim turpinās izmantot esošos banku risinājumus - internetbanku, mobilo banku un citus ikdienas finanšu risinājumus," skaidroja bankā.

Plānots, ka pirmās klientiem redzamākās izmaiņas pašreizējo produktu un pakalpojumu piedāvājumos paredzētas "Luminor Bank" pirmo 100 darbības dienu laikā.

Vienlaikus saistībā ar banku apvienošanos iespējami īslaicīgi traucējumi bankas sistēmu darbībā, piemēram, ienākošo un izejošo maksājumu izpildē vai internetbankas darbībā.

Saistībā ar banku apvienošanos pirmdien, 2.oktobrī, notiks preses konference, kurā piedalīsies "Luminor" grupas padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis, "Luminor" grupas valdes priekšsēdētājs Erki Rāzuke (Erkki Rassuke), "Luminor" groupas finanšu direktors Kristians Valentīns (Christian Wallentin), kā arī "Luminor" vadības komandas locekļi.

Preses konference notiks plkst.12 Skanstes ielā 12, Rīgā, kā arī to būs iespējams vērot tiešsaistē, par kuru informācija tiks publicēta "Luminor" mājaslapā. Preses konference notiks angļu valodā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka banku apvienošanās procesā "Nordea Bank" Latvijas filiāle nodos biznesu "DNB Bankai", kura savukārt tiks pārdēvēta par "Luminor Bank".

Pēc aktīvu apmēra "Nordea Bank" Latvijas filiāle 2017.gada jūnija beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā, bet "DNB Banka" - septītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.