Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Ik gadu slimnīcā nonāk vismaz 200 suņu sakostu bērnu

© Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) katru gadu nonāk vairāk nekā 200 suņu sakosti bērni - visbiežāk vecumā ap diviem gadiem un sakosti sejā, informēja Bērnu slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Slimnīcas bērnu ķirurģe Inguna Stirboviča norāda, ka, analizējot Bērnu slimnīcā nonākušo suņu sakosto pacientu statistiku, būtiski izceļas gados jaunāko bērnu skaits. "Tas liecina, ka ir nepieciešama daudz lielāka mazo bērnu uzraudzība suņa klātbūtnē," piebilst Stirboviča.

Katru gadu vairāk nekā 60 bērni tiek sakosti sejā, ap 40 bērniem sakostas plaukstas, vairākiem sakostas kājas, rokas, galva un arī mugura. "Maziem bērniem, kuriem seja un kakls nereti ir vienā līmenī ar suni, bojājumi ir arī īpaši smagi," norāda Stirboviča.

Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

Bērnu slimnīcas mediķi aicina vecākus nepagurstoši stāstīt bērniem par situācijām, kad noteikti nedrīkst aiztikt suni, ja arī tas ir mājas mīlulis. Tāpat mediķi aicina nenovērst acis no mazākajiem bērniem, kuri paši nespēj saprātīgi pieņemt lēmumus, viņus uzmanīt un būt līdzās bērnam katru brīdi, ja līdzās ir suns.

Šogad Bērnu slimnīcā jau nonākuši 118 suņu sakosti bērni.