Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

LR arodbiedrība: NEPLP neuzticības izteikšana Roķei bija pārsteigums

© Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmums izteikt neuzticību Latvijas Radio (LR) valdes loceklei Sigitai Roķei bija pārsteigums, sacīja LR arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Mudīte Paegle.

"Kad padome preses konferencē paziņoja savu lēmumu, tas bija pārsteigums, bet no otras puses, tas, kas tika publicēts par LR pēdējā laikā, vedināja domāt, ka tam ir kaut kāds mērķis, un tagad redzam, kāds šis mērķis bija - noņemt Roķi. Tagad nāks jauna valde un dibinās savu kārtību," norādīja Paegle.

Viņa arī sacīja, ka NEPLP argumenti, ar kuriem pamatota Roķes atstādināšana, neiztur kritiku. "Piemēram, par piemaksām ar NEPLP bija vienošanās, ka viņi sīkāk izpētīs, par ko ir piemaksas un tad spriedīs par to pamatotību, bet nekas pētīts netika un tika ņemts vērā tikai piemaksu fakts," teica Paegle.

Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Jau ziņots, NEPLP izteikusi neuzticību Roķei, kurai amats jāatstāj jau ceturtdien. Nākamnedēļ tiks iecelta jauna valde, kuru apstiprinās pirmdien, 2.oktobrī, bet darbu tā sāks otrdien, 3.oktobrī.

NEPLP smagākos pārmetumus veltīja par "satura tirgošanu", kas šajā ģeopolitiskajā laikā ir īpaši bīstami. Satura pārdošana konstatēta gan dažādos LR veidotajos raidījumos, gan ziņu sižetos.