Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kāds laiks gaidāms šonedēļ

© Ilze Zvēra/F64

Aizvadītajās divās dienās Latvijā valdīja vasarīgi laika apstākļi, ar kuriem varētu atzīmēt atvsaras iestāšanos: dzestras naktis un rīti, bet saulainas un siltas dienas, bez nokrišņiem. Piekrastes rajonos gaisa temperatūra brīvdienās sasniedza pat +21...+22 grādus, informē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Līdzīgi kā aizvadītajās brīvdienās, nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals ar centru virs Skandināvijas austrumu daļas. Līdz ar to debesis būs skaidras, nokrišņi nav gaidami un pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš.

Virs Latvijas atradīsies siltāka gaisa masa, līdz ar to vēl nedēļas sākumā dienas laikā gaiss iesils līdz +16…+20°, bet naktis būs dzestras- gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4…+9°, lokāli zāles virskārtā gaidāma salna, bet piekrastes rajonos būs par pāris grādiem siltāks. Vietām nakts otrajā pusē un agrā rīta stundās veidosiesmigla. Varam teikt, ka atvasara Latvijā vēl brīdi uzkavēsies.

Nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens nedaudz pazemināsies, tādēļ mākoņu daudzumspalielināsies, gaidāms arī neliels lietus, kam būs lokāls raksturs. Līdz ar ziemeļaustrumu vēju Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss: jau nedēļas izskaņā gaisa temperatūra dienas laikā nepārsniegs +10…+15°, naktī pazemināsies līdz +5…+10°, bet debesīm skaidrojoties, iespējama gaisa temperatūras pazemināšanās vēl par 2-3°.