Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Jābūt gataviem pret NATO spēkiem vērstām dezinformācijas kampaņām

© REUTERS/ SCANPIX

Jābūt gataviem pret NATO spēkiem vērstām dezinformācijas kampaņām, tādēļ ir svarīgi sadarboties stratēģiskās komunikācijas jautājumos, šodien tikšanās ar Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas Nacionālās aizsardzības komitejas deputātu delegāciju Stīvena Fjūra vadībā, sacīja Ārlietu ministrija (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Kā aģentūru LETA informēja ministrijā, Kalniņa-Lukaševica apliecināja, ka Latvija augsti novērtē Kanādas ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā, uzņemoties NATO ietvarnācijas pienākumus Latvijā. "Kanādas lēmums par NATO vadošās valsts pienākumu uzņemšanos vadīt daudznacionālo bataljonu Latvijā ir spēcīgs signāls stiprināt NATO atturēšanas politiku un kolektīvo aizsardzību un vienlaikus arī celt Latvijas drošības un aizsardzības spējas," sacīja parlamentārā sekretāre.

Kanādas parlamenta delegācijas pārstāvji atzina, ka vizīte Latvijā dod iespēju padziļināti iepazīties ar situāciju reģionā. Savukārt pārrunājot iespējas abu valstu sadarbības, kas balstās uz kopīgām vērtībām, paplašināšanai, puses bija vienisprātis, ka būtu lietderīgi identificēt konkrētus projektus attīstības sadarbības jomā, kuru īstenošanā varētu sadarboties kā partneri.

Tikšanās laikā arī pozitīvi novērtēts Eiropas Savienības (ES) un Kanādas Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīguma (CETA) pagaidu piemērošanas uzsākšanu 21. septembrī, kas sniedz iespējas abu valstu uzņēmējiem jaunu tirgu apgūšanā, tādējādi vairojot sabiedrības labklājību un attiecīgi stiprinot drošību.

EPA/SCANPIX

ĀM norādīja, ka Pārstāvju palātas Nacionālās aizsardzības komitejas deputātu delegācija apmeklē Latviju plašākas reģionālas vizītes ietvaros - Kanādas parlamentārieši ieradās no Beļģijas, bet pēc Latvijas apmeklējuma tālāk dosies uz Ukrainu.

Delegācijā ir Nacionālās aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Stīvens Fjūrs un deputāti Rendals Gerisons, Derens Fišers , Īvs Robjārs, Marks Geretsens, Džeimss Bezans, Marks Varva.