Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Naktī tirdzniecības centrā "Mols" plosīsies teroristi

© f64

No ceturtdienas, 21.septembra vakara līdz 22.septembra rītam tirdzniecības centra “Mols” ēkā Rīgā notiks pretterorisma mācības “Hermejs 2017”. Mācību mērķis ir pārbaudīt pretterorisma pasākumos iesaistīto valsts institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis teroristu uzbrukums cilvēku masveida pulcēšanās objektam.

Mācības organizē Drošības policija sadarbībā ar tirdzniecības centru “Mols” un citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām. Mācības neietekmēs tirdzniecības centra darbību. Tās notiks pēc tirdzniecības centra darba laika beigām, lai iespējami mazāk ietekmētu Rīgas iedzīvotāju un viesu ikdienas gaitas. Mācību norises laikā nav plānoti arī satiksmes ierobežojumi.

Mācībās piedalīsies Drošības policijas, Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts robežsardzes, Ģenerālprokuratūras, kā arī tirdzniecības centra “Mols” pārstāvji. Atbalstu mācību norisei sniegs arī Rīgas Pašvaldības policija. Kopumā mācībās piedalīsies vairāk nekā 300 dalībnieki.

Mācībās tiks īstenots plašs pretterorisma pasākumu komplekss - pretterorisma darbībās iesaistīto institūciju apziņošana, personāla un tehnikas ierašanās un izvietošanās notikuma vietā, informācijas par apdraudējumu iegūšana un analizēšana, lēmumu pieņemšana un koordinēšana, kā arī ķīlnieku atbrīvošanas operācijas plānošana un īstenošana, medicīniskās palīdzības sniegšana un izmeklēšanas darbību īstenošana.