Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Nedēļas gaitā nokrišņi mitēsies; pakāpeniski kļūs siltāks

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Jaunā darba nedēļa iesākusies ar aktīvu ciklonu, kas Latvijai tuvojas no dienvidiem un dienas laikā šķērsos valsts teritoriju, daudzviet nesot stipru lietu, bet vietām, galvenokārt centrālajos rajonos, pat ļoti stipru lietu. Ziemeļaustrumu, ziemeļu vēja brāzmas daudzviet sasniegs 15-19 m/s, bet piekrastē pat 20-21 m/s, vēsta meteo.lv.

Nedēļas vidū gaidāmi nepastāvīgi laika apstākļi. Otrdien vēl aizvien ar aizejošo ciklonu daudzviet Latvijā līs, tomēr nokrišņi vairs nebūs tik intensīvi. Naktī vēl saglabāsies brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, kas galvenokārt piekrastē saglabāsies brāzmās līdz 15-18 m/s, bet dienā tas pierims.

Naktī uz trešdienu laika apstākļus jau sāks noteikt augsta spiediena atzars, tādēļ debesis skaidrosies un nokrišņi mitēsies. Pūšot lēnam vējam, termometra stabiņš naktī noslīdēs līdz pat +4…+11 grādu atzīmei, un atsevišķos rajonos zāles virskārtā iespējamas salnas. Savukārt diena gaidāma mēreni siltā: +13…+17 grādi.

Darba nedēļas izskaņā Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa no dienvidiem, tādēļ daudzviet pa laikam līs, vietām iespējams pat stipri nokrišņi un pērkona negaiss.

Gaisa temperatūra naktī nebūs zemāka par +10…+13 grādiem, savukārt dienā saule gaisu iesildīs līdz +15...+20 grādiem. Lai gan pēc pašreizējām prognozēm brīvdienās virs Latvijas saglabāsies augsts atmosfēras spiediens, tomēr mākoņu daudzums būs mainīgs un vietām arī nedaudz līs. Gaisa temperatūra nakts stundās pieturēsies +8…+13 grādu robežās, savukārt dienā gaiss iesils līdz +14…+20 grādiem.