Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bijušās prezidentes Vīķes-Freibergas vajadzībām paredzēts nomāt jaunu luksus klases auto

© Edmunds Brencis/ F64 Photo Agency

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs izsludinājis jauno luksus automašīnu iepirkumu. Portāls "pietiek.com" vēsta, ka to savām vajadzībām pieprasījusi bijusī Valsts prezidente Vaira Viķe- Freiberga.

Neoficiālā informācija, kuru "pietiek.com" saņēmis no diviem dažādiem avotiem Aizsardzības ministrijā vēsta, ka ministrijai izteikts skaidrs mājiens par kādreizējās valsts vadītājas decembra sākumā gaidāmo astoņdesmito jubileju, līdz kurai noteikti vajadzētu paspēt sagādāt jauno braucamo iepriekšējā, jau piecus gadus "vecā" vietā.

Neatsaucoties ne uz kādiem normatīvajiem aktiem, kas noteiktu šādu slepenību, Raimonda Bergmaņa vadītā Aizsardzības ministrija atsakās nosaukt to bijušo Valsts prezidentu, kam domāta jaunā automašīna.

Taču par to, ka tā paredzēta tieši Vīķes-Freibergas vajadzībām, liecina ne tikai ministrijas avotu informācija, bet arī periodiskums, ar kādu eksprezidente sev no valsts pieprasa jaunu luksusauto.

Pirms tam Vīķe-Freiberga jaunu auto bija pieprasījusi 2012. gadā, kad Aizsardzības ministrija paziņoja, ka "esam saņēmuši argumentētu pieprasījumu, ko mēs tālāk arī virzīsim."

Tikmēr oficiāli Aizsardzības ministrija stomās saistībā ar izsludināto iepirkumu par jaunas luksus klases vieglās pasažieru automašīnas pilna servisa ilgtermiņa nomu, nevēloties sniegt skaidras atbildes ne uz vienu no uzdotajiem jautājumiem saistībā ar šo iepirkumu, raksta "pietiek.com".

Mārtiņs Zilgalvis/ F64 Photo Agency

"Lēmums par automašīnas nomu tika pieņemts Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas speciālistu (t.sk. arī drošības ekspertu) sēdē, un tas bija koleģiāls lēmums,” - tas ir viss, ko pēc ilgākas noskaidrošanas ministrija ir gatava atklāt, atbildot uz jautājumu, kuras konkrētās amatpersonas ir pieņēmušas lēmumu, ka ir nepieciešams nomāt tieši luksus klases automašīnu, kad un kādā formā šis lēmums ir fiksēts."

"Ņemot vērā automašīnas izmantošanas mērķi, automašīnas izvēles pamatā bija drošības prasības, kurās ietilpst arī tādi auto tehniskie parametri kā auto drošības aprīkojums, auto veiktspēja un svars. No pašreiz piedāvājumā esošo auto klāsta drošības prasībām atbilstošākais auto ietilpst luksus klases automašīnu klasē, jo zemākas klases auto tehniskie parametri neatbilst atsevišķām drošības prasībām, tādēļ tika pieņemts lēmums par luksus klases auto nomu," skaidro ministrija, gan nevēloties precizēt - kas ir šīs "atsevišķās drošības prasības" un kas tās noteicis.

Savukārt uz jautājumu, vai kāds no bijušajiem Valsts prezidentiem ir pieprasījis savām vajadzībām tieši luksus klases automašīnu un, ja kā, tad kurš (kura) tieši, kad tieši šis pieprasījums veikts un kam tieši tas izteikts, Aizsardzības ministrija atbildēt atsakās.

Avots: Portāls "pietiek.com"