Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Bijušais deputāts: Kopš sabruka PSRS, latviešiem vienīgā iespēja ir tīrīt atejas

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Latvijas publicists un politiķis asi Jurijs Aleksejevs kritizējis Baltijas valstu vadītāju vēlmi distancēties no Padomju Savienībā pavadītajiem laikiem.

Kā ziņo portāls vesti.lv, Aleksejevs uzskata, ka Baltijas valstīs eksistē kompleksi, jo tās ''neko nav sasniegušas kopš PSRS sabrukuma''.

''Kad nav pašiem ar ko lepoties un nekā nav, jāmēģina nopelt savs Padomju mantojums,'' spriež publicists, kurš uzskata, ka Latvija izmirst.

Kādreizējais Rīgas domes deputāts īpaši skarbi izsakās par to, kā, viņaprāt, Latviju redz rietumos: "Mūs ES uzreiz uztvēra kā nabadzīgu un noplukušu meiteni, kuru pamīcīja un izmantoja kā resursu. Un tagad visticamāk vienkārši aizmirsīs par to, jo finansējuma sniegšana beigsies 2020.gadā.''

Aleksejevs nopūšas, ka visi NVS valstu ''izglītotie un augsti kvalificētie'' viesstrādādnieki tagad Latvijā nekad nenonāks.

Viņš uzskata, ka vislabākais, kas ar Latviju varēja notikt, būtu bijis, ja PSRS nebūtu sabrucis: ''Mums būtu izaugusi liela populācija un cilvēkiem nenāktos braukt tīrīt atejas Īrijā.''