Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Lembergs: Joprojām neesmu iepazinies ar tā sauktajām "oligarhu sarunām"

© Ekrānšāviņš

Otrdienas vakarā LTV raidījumā “Viens pret vienu” diskusiju duelī piedalījās Ventspils mērs un uzņēmējs Aivars Lembergs un bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs un pašreizējais Rīgas domes deputāts (Jaunā konservatīvā partija) Juris Jurašs. Raidījums bija veltīts tā sauktajām "oligarhu sarunām."

Sākot diskusiju J. Jurašs norāda, ka tic “oligarhu sarunu” autentiskumam, taču noliedz, ka viņš būtu žurnālistiem sarunas nopludinājis.

A. Lembergs vairākiem medijiem, tai skaitā žurnāla "Ir" redakcijai, rakstījis vēstules un lūdzis iepazīstināt viņu ar šīm sarunām, taču atbildes nav saņēmis. Žurnāls "Ir" atzinis, ka šādu sarunas nevar pierādīt. Ventspils mērs norāda, ka ne "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība šajos gados ir veidojusi koalīciju Saeimā, ne viņš ir iegādājies aviokompāniju airBaltic, kā to norāda publicētas "oligarhu sarunas".

Uz jautājumu, kāpēc izmeklēšana nav novesta līdz galam J. Jurašs norāda, ka joprojām uzskata, ka pierādījumi bija pietiekami, lai lieta nonāktu tiesā. Bijušais KNAB darbinieks pārliecināts, ka lietas izmeklēšanas laikā notika pretdarbības, lai kavētu lietas gaitu, piemēram, Saeimas balsojums pret Aināra Šlesera īpašuma kratīšanu. Tāpat nav bijusi laba sadarbība ar prokuratūru un procesu kavējuši iepriekšējie KNAB priekšnieki, vairākas reizes no amata atstādinot Jutu Strīķi, kura vadīja izmeklēšanu.

Savukārt A. Lembergs jautāja J. Jurašam, kādēļ viņš kā bijušais KNAB darbinieks šajā laikā nav krimināllietai pievienojis visu noklausīto informāciju, bet tikai atsevišķu daļu. A. Lembergs pārliecināts, ka J. Jurašs kaut ko ir slēpis un pat vilcinājis oligarhu lietas izmeklēšanu, neatbildot uz izmeklētājas vēstulēm. J. Jurašs šādus faktus noliedz.