Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Zināms, kāds laiks būs brīvdienās un nākamajā nedēļā

© F64

Nedēļas nogalē Latvijai no dienvidiem pietuvosies ciklons, un tas lēnām virzīsies uz Baltijas jūru. Tādēļ brīvdienās ilgstoši līs, sestdien dienas laikā atsevišķos rajonos nokrišņu daudzums var sasniegt pat 15-30 mm, kas atbilst stipram lietum, vēsta "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Pašreizējās prognozes liecina, ka lietus Latvijā mitēsies nākamās nedēļas sākumā. Pastiprināsies arī ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, kas visstiprāk pūtīs līča Kurzemes piekrastē, sasniedzot vēja brāzmas 15-17 m/s. Gaisa temperatūra naktīs gaidāma +10…+15° robežās, bet dienā vēl iesils līdz +17…+22°, vien sestdien Vidzemē un Zemgalē gaisa temperatūra nepārsniegs +12…+15°.

Ekrānšāviņš

Nākamās nedēļas gaitā atmosfēras spiediens paaugstināsies- kļūs sausāks un saulaināks, bet ar ziemeļu vējiem ieplūdīs aukstāks gaiss. Naktis kļūs dzestras- gaisa temperatūra pazemināsies līdz +5…+10°, lokāli zāles virskārtā iespējamas arī salnas, vien vietām piekrastē būs par pāris grādiem siltāks, bet nedēļas beigās dienā gaiss iesils vien līdz +14…+18°.