Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Tādu hokeju mums nevajag

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Māris grib skatīties hokeju normālā laikā, nevis kā Dinamo KHL izbraukuma spēles TV6 kaut kad pēc pusnakts. «Nu pasakiet tam TV6, ka nevajag mums tādu hokeju. Rezultāts sen jau zināms, nav nekādas intereses skatīties,» teica lasītājs.

«Kur pazudušas tradicionālās mednieku desiņas?» vaicā lasītājs Ilgvars. «Man pie mājas Rimi to nav jau labu brīdi. Apbraukāju arī citus veikalus, ir tikai visādas cepamdesiņas, bet man tās nepatīk: cep, vāri vai grilē, šīs jaunmodīgās desas jūk laukā un nekam neder. Vai tad desām tā jāuzvedas, vai varbūt tagad jāiziet īpaši kursi desu cepšanā?»

«Kā Šadurskis var apgalvot, ka Ulmaņlaikos gada laikā likvidēja 74 skolas? Tā nav taisnība! Esmu Ulmaņlaiku bērns. Mūsu pusē 1939. gadā Apē un Trapenē uzcēla trīs skolas. Mans tēvs bija celtnieks, viņš tās cēla. Toreiz no vecajām skolu ēkām bērni pārcēlās uz jaunām telpām. Šīs Ulmaņlaikos celtās skolas ir vēl tagad. Ja ir tā, kā Šadurskis saka, kur tad tie bērni palika, ja skolas slēdza? Tad jau uz Angliju neviens nebrauca. Kur tad visi mācījās?» savas pārdomas pauda lasītājs Indulis.

Lasītājs Gunārs aicināja pievērst uzmanību mazdārziņu īpašnieku problēmām. «Vai kāds ir parēķinājis, cik reižu pēdējos gados ir padārdzinājies viss, kas saistīts ar mazdārziņu lietošanu: nodokļi, elektrība, ko ziemā reti kurš dārza mājiņā lieto, balonu gāze. Jāņem vērā, ka mazdārziņu īpašnieki lielākoties ir ļaudis, kuru rocība ir visai ierobežota. Dārziņā vismaz ir iespēja kaut ko ziemai izaudzēt un sevi pabarot. Politika ir tik nesaprātīga, ka rodas sajūta, ka latviešus grib no dārziņiem izdzīvot ārā pavisam.»

Haralds, komentējot interviju ar Haraldu Levitu, teica: «Levits, protams, ir liels putns, lidojums augsts, bet teksts tik izplūdis, ka neredz konkrētību.»