Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Purvciemā policisti atraduši divus pamestus bērnus

© AP/ SCANPIX

Sestdien, 19. augustā, ap pulksten 11.00 Valsts policija saņēma informāciju no Purvciema iedzīvotājiem par to, ka kādā daudzdzīvokļu namā, iespējams, vieni paši atstāti divi mazi bērni. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas Teikas iecirkņa policisti.

Ņemot vērā, ka sešus gadus vecais puika un četrus gadus vecā meitene policistus dzīvoklī neielaida, tika izsaukts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, lai atvērtu durvis. Tobrīd bērni pavadīja laiku pie planšetdatora un nezināja teikt, kad māte devusies prom - šajā pašā vai iepriekšējā dienā. Abi bērni bija veseli un paēduši, taču dzīvoklī valdīja nekārtība un netīrība.

Jāpiemin, ka 1990. gadā dzimusī bērnu māte uz telefona zvaniem neatbildēja. Ņemot vērā, ka māte audzina abas atvases viena, policisti sazinājās ar bērnu vecomāti. Sieviete labprāt piekrita mazbērnus pieskatīt, tāpēc policisti nogādāja puiku un meiteni pie viņas.

Bērna māte iepriekš nav nonākusi policistu redzeslokā. Taču aprunājoties ar iedzīvotājiem, tika iegūta informācija, ka pēdējā laikā sieviete aizrāvusies ar ballīšu apmeklēšanu un alkohola lietošanu, bieži bērnus atstājot dzīvoklī vienus.

REUTERS/ SCANPIX

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par notikušo informēta bāriņtiesa un sociālais dienests.

Policisti ir saņēmuši informāciju, ka sestdien ap pulksten 16.00 sieviete atgriezusies mājās un sazinājusies ar savu māti. Šobrīd tiek skaidrots, kur sieviete atradusies visu šo laiku.

Atgādinām, ka tik mazu bērnu atstāšana bez uzraudzības ir ļoti bīstama. Dažkārt pietiek vien ar nelielu neuzmanības mirkli, lai notiktu nelaime, nemaz nerunājot par bērnu atstāšanu mājoklī vieniem uz vairākām stundām vai pat dienām. Tāpēc aicinām apkārtējos būt vērīgiem un informēt policiju pat tad, ja ir radušās tikai aizdomas, ka bērni ir atstāti vieni. Sargāsim mūsu bērnus!