Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šonedēļ gaidāms vēss un lietains laiks

© F64

Šonedēļ Latvijā gaidāms vēsāks un lietaināks laiks nekā pagājušajā nedēļā, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vasaras siltums atkāpās līdz ar auksto atmosfēras fronti, kas sestdien šķērsoja Latviju. Šajā nedēļā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība virs Ziemeļeiropas.

Vēsajām gaisa masām plūstot pāri relatīvi siltajai Baltijas jūrai, veidosies apstākļi, kas veicinās gubu-lietus mākoņu veidošanos. Līdz ar to mākoņu daudzums šonedēļ būs mainīgs, teritorijas lielākajā daļā bieži līs, it īpaši diennakts gaišajā laikā, vietām lietu pavadīs pērkona negaiss, stipri nokrišņi un vēja pastiprināšanās.

Galvenokārt pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Gaiss iesils līdz +15..+20 grādiem, vien dažviet, ilgāk sildot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies virs +21 grāda.

Naktīs daudzviet veidosies dūmaka vai migla, gaisa temperatūra skaidrā laikā vietām pazemināsies līdz +7..+9 grādiem, bet vietās, kur vairāk mākoņu, naktis gaidāmas siltākas un gaisa temperatūra būs +12..+15 grādu.

Ceturtdien atmosfēras spiediens īslaicīgi paaugstināsies, līdz ar to samazināsies mākoņu un lietus daudzums. Nedēļas beigas iezīmēs aktīva ciklonu darbība, tādēļ Latvijā ieplūdīs vēl vēsāks gaiss un valsti šķērsos vairākas lietus zonas, kā arī pūtīs brāzmains vējš no rietumu puses, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Savukārt "Global Forecast System" aprēķini pieļauj iespēju, ka nedēļas nogalē ciklona siltā sektora ietekmē gaisa temperatūra nedaudz paaugstināsies.