Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Izveidots bīstama autovadītāja profils

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Bīstams autovadītāja profils ir jaunietis-pilsētnieks, kurš ikdienā aktīvi piedalās intensīvā satiksmē bez lielas šofera pieredzes, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" apkopotā informācija.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aģentūrai LETA pavēstīja, ka ar mērķi pievērst uzmanību savam braukšanas stilam ikdienā CSDD sadarbībā ar "Ergo" izveidojusi izklaidējošu testu, kurā, atbildot uz vairākiem jautājumiem, var noskaidrot, kāds partneris attiecībās uz ceļa esi - "mačo", "misters lieliskais", "žubīte", "bargā kundze" vai "puķu bērns". Testa rezultātā atbilstoši tipam tiks sniegts ieteikums, kā uzlabot attiecības ceļu satiksmē. Testu iespējams aizpildīt vietnē: "https://attiecibasuzcela.lv".

"Transportlīdzekļu, jo īpaši pilsētās, kļūst arvien vairāk, un satiksmes intensitāte turpina pieaugt. Apkopojot informāciju par ERGO pieteiktajiem negadījumiem, secināts, ka bīstams autovadītāja profils ir jaunietis-pilsētnieks, kurš ikdienā aktīvi piedalās intensīvā satiksmē; nereti brauc ar jaudīgu auto, lai gan nevar lepoties ar lielu braucēja pieredzi. Aicinot autovadītājus ar atraktīva un jautra testa starpniecību noskaidrot, kuram partnera tipam attiecībās uz ceļa viņš atbilst, vēlamies vēlreiz atgādināt par drošību uz ceļa, tai skaitā atcerēties, ka brauciena laikā liekām emocijām nav vietas - novēršanās no ceļa pat uz mirkli var izraisīt negadījumu," klāstīja "Ergo" Transportlīdzekļu apdrošināšanas nodaļas vadītājs Aldis Eņģelis.

Ceļu satiksmes kultūras kampaņu "Par labām attiecībām" organizē CSDD, to atbalsta "Ergo" un degvielas tirgotājs "Circle K".