Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Piebalgs atzīst: "Vienotības" vadītāja amatā nesasniedza iecerēto

© Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

Līdzšinējais "Vienotības" vadītājs Andris Piebalgs atzīts, ka viņam neizdevās sasniegt iecerēto politiskā spēka priekšsēdētāja amatā.

Piebalgs šodien uzrunā partijas kongresā, noliekot partijas priekšsēdētāja pilnvaras, atskatījās uz paveikto. Viņš atzina, ka nav izdevies sasniegt iecerēto gan partijas reitingu ziņā, gan pašvaldību vēlēšanu rezultātos. Piebalgs pieļāva, ka arī situācija partijā būtu labāka, ka mērķi tiktu īstenoti.

Runājot par pašvaldību vēlēšanām, Piebalgs pauda, ka katrā pašvaldībā situācija bija atšķirīga un arī "Vienotības" starts tajā ir dažāds. Piemēram, Cēsīs un Salaspilī ir "spoža uzvara", Rīgā - cienījams starts, bet kopējais mandātu skaits samazinājies.

Piebalgs sacīja, ka partijai ir nepieciešamas būtiskas pārmaiņas, "asāki manevri", kas nozīmē arī lielākus riskus. Viņš akcentēja, ka turpinās darboties partijā, savukārt "Vienotības" priekšsēdētāja amatā redz kādu, kurš varēs efektīvi tikt galā ar partijas vadību. Politiķis mudināja partijas biedrus sagatavoties "jaunam un izšķirošam darba cēlienam".

Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

Pēc Piebalga runas "Vienotības" biedri pateicās viņas ar aplausiem, pieceļoties kājās.

Kā ziņots, šodien "Vienotības" kongresā notiks jauna valdes priekšsēdētāja un politiskā spēka vadības vēlēšanas. Uz "Vienotības" valdes priekšsēdētāja amatu izvirzītas ekonomikas ministra, Ministru prezidenta biedra Arvila Ašeradena un partijas priekšsēdētāja vietnieka Edvarda Smiltēna kandidatūras. Kandidatūras uz valdes priekšsēdētāja amatu būs iespējams izvirzīt arī partijas kongresā.

Kongresam bija izvirzīti 328 delegāti, un no rīta bija reģistrējušies 257 "Vienotības" biedri