Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

"Vienotība" kongresā izvēlēsies jauno partijas vadītāju

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Partijas "Vienotība" kongresā šodien notiks jauna valdes priekšsēdētāja un politiskā spēka vadības vēlēšanas, informēja "Vienotības" pārstāve Elīna Bīviņa.

Kongress no plkst.10 notiks Rīgā, RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6, Ūdens ielā 6 jeb Durbes ielā 4.

Uz "Vienotības" valdes priekšsēdētāja amatu izvirzītas ekonomikas ministra, Ministru prezidenta biedra Arvila Ašeradena un partijas priekšsēdētāja vietnieka Edvarda Smiltēna kandidatūras. Kandidatūras uz valdes priekšsēdētāja amatu būs iespējams izvirzīt arī partijas kongresā.

Uz partijas valdi ir izvirzītas kopā 26 kandidatūras - Hosams Abu Meri, Ašeradens, Raimonds Čudars, Jānis Drengers, Gatis Eglītis, Edgars Ikstens, Edgars Jākobsons, Edmunds Jurēvics, Vilnis Ķirsis, Rihards Kozlovskis, Ainars Latkovskis, Normunds Līcis, Ronalds Līcītis, Ginta Ozola, Karina Ploka, Olafs Pulks, Jānis Reirs, Edgars Rinkevičs, Uģis Rotbergs, Jānis Rozenbergs, Māris Rudaus-Rudovskis, Kārlis Šadurskis, Vasilijs Smuļs, Laimdota Straujuma, Edgars Trifanovs un Inese Vaidere.

Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Uz partijas Domes priekšsēdētāja amatu izvirzīts viens kandidāts - Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, bet domes priekšsēdētāja vietnieka amatam izvirzīta Jaunatnes organizācijas pārstāve Santa Zarāne.

Revīzijas komisijai izvirzīti 10 kandidāti.

Kongresa delegātus uzrunās aizejošais partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs, "Vienotības" domes vadītājs Rozenbergs, Ašeradens un Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (V).

Kā ziņots, "Vienotības" reģionālo nodaļu pārstāvjiem ir atšķirīgs skatījums uz to, kuram no pašlaik pieteiktajiem kandidātiem turpmāk jāvada partija - Ašeradena atbalstītāji kā viņa stipro pusi min pieredzi, savukārt Smiltēna piekritēji norāda uz politiķa piedāvājumu veikt radikālas pārmaiņas. Bukmeikeri lielākas izredzes tapt ievēlētam saskata Ašeradenam.

Iepriekš uz politiskā spēka valdes priekšsēdētāja amatu bija izvirzīta arī Rīgas domes deputāta Viļņa Ķirša kandidatūra, tomēr viņš to atsauca par labu Ašeradenam.