Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS. Virga: Es šobrīd vispār nedzeru neko alkoholisku

© F64

Slava, nauda un kārdinājumi, un ne viens vien talantīgs cilvēks ir nogrimis, nespējot cīnīties ar šiem pārbaudījumiem. Kļūstot arvien slavenākam un bagātākam, kārdinājumu ir krietni vairāk – tajā skaitā arī apreibinošais alkohols. Sabiedrībā pazīstami un Latvijas kultūrai nozīmīgi vīrieši atklāj »Vakara Ziņām«, kā pārvarēt kārdinājumus.

Virga: «Man ir daudz draugu, kas turpina kost»

Rokmūziķis un dziesmu autors Ainars Virga pats ne vienu vien reizi nodevies bohēmai, kurā lietoti arī grādīgi dzērieni. Tieši viņš zina vislabāk veco mūziķu bohēmu, kas tik ļoti atšķiras no mūsdienu muzikantu ikdienas: «Esmu novērojis, ka jebkāda veida narkotiskās vai apreibinošās vielas mūsdienās vairs nav tādas, kādas bija agrāk. Tas, kas mani šobrīd attur, ir apzināšanās, ka nopirkt alkoholu nozīmē izšķiest naudu ne par ko. Tāpat tā ir arī nevērtīga laika nosišana.

Sākumā tev var likties, ka kopā ar kompāniju pavadīsi vienu stundiņu, malkojot grādīgos dzērienus, pēc tam tu jau to dari divas stundas, līdz secini, ka šādā veidā esi pavadījis visu dienu. Vienu brīdi kompānijā ir jautri, kad esat apreibinājušies, bet pēc tam jau sāk valdīt tukšums. Īstenībā man ir daudz draugu, kas turpina kost. Es viņus lieliski saprotu, jo zinu, kā viņi jūtas.

Līdzjūtības dēļ joprojām turpinu viņu dēļ darīt kaut ko labu, nopērku kādu sadzīvei noderīgu priekšmetu vai arī kādu aliņu. Atrasties šādā situācijā viennozīmīgi nav patīkami. Es šobrīd vispār nedzeru neko alkoholisku, ne alu, ne ko citu. Palīdz arī, ka cilvēki vairāk ciena manu viedokli, ja esmu izlēmis atturēties no draugu piedāvātās glāzītes. Agrāk bija tā, ja vēlējos atteikties, kāds varēja arī pateikt: «Tu mani necieni, ja tu ar mani neiedzer!» Tagad cilvēki nevēlēšanos iedzert pieņem normāli, kas ir ļoti pozitīvi. Priecājos, ka šobrīd jaunie cilvēki par tādām lietām var pat nedomāt, kas ir tikai apsveicami.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara Ziņas", www.vz.lv