Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

DRĪZ: Tukumā, Rīgā un Siguldā CSDD veiks bezmaksas auto diagnostiku

© Lauris Aizupietis/F64

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) jau sesto gadu ar devīzi “Mēs par drošu auto!” organizēs pasākumu “Tehniskās apskates nakts”. Šogad bezmaksas auto diagnostika tika piedāvāta Cēsīs, Rēzeknē un vēl gaidāma Tukumā, Rīgā un Siguldā.

Tas, ka “Tehniskās apskates nakts” pasākumu ir iecienījuši daudzi autovadītāji, raksturo skaitļi - 5 gadu laikā ir pārbaudīti 6500 automobiļi. Cilvēki uzticas CSDD veiktajām auto pārbaudēm, turklāt tā ir laba iespēja bez maksas saņemt objektīvu vērtējumu par sava auto tehnisko stāvokli.

Turpinot labo praksi, CSDD šogad organizēs pasākumu 19. augustā Tukumā un 26. augustā Rīgā. Ņemot vērā cilvēku lielo interesi par pasākumu iepriekšējos godos, šogad izsludināta papildus tehniskās aspaktes nakts tikko atvērtajā un vismodernākajā Siguldas tehniskās apskates stacijā, kas notiks 2.septembrī.

Arī šogad CSDD nodaļās - Tukumā un Siguldā - auto diagnostiku varēs veikt tikai pēc iepriekšējā pieraksta, tādējādi cilvēkiem maksimāli radot komfortablus aptākļus pasākuma laikā. Iespēja pierakstīties būs 10 dienas pirms “Tehniskās apskates nakts” pasākuma konkrētajā pilsētā, un to varēs izdarīt CSDD e-pakalpojumos (e.csdd.lv) vai arī autovadītājam klātienē ierodoties CSDD nodaļās. Rīgā, kā ierasts, iepriekšējā pierakstīšanās uz auto diagnostiku netiek plānota.

CSDD arī šogad aicinās šoferus pievērst uzmanību auto tehniskajam stāvoklim un tā nozīmei uz ceļu satiksmes drošību ikdienā. Daudzi pasākuma apmeklētāji ir atzinuši, ka bijuši pārliecināti par auto atbilstošo tehnisko stāvokli un tomēr tam konstatētas neatbilstības.

CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieks Jānis Liepiņš: “Diemžēl auto tehniskais stāvokļa ziņā Latvija vēl joprojām būtiski atpaliek no vidējā Eiropas līmeņa, par ko liecina “Tehniskās apskates nakts” pasākuma rezultāti. Mēs vēlamies veicināt cilvēku izpratni par drošu auto dažādos veidos, t.sk. arī šādā brīvā, nepiespiestā un pozitīvā gaisotnē, kāda valda “Tehniskās apskates nakts” pasākumos. Vēlamies šoferus rosināt aizdomāties un mainīt attieksmi, jo ir svarīgi par auto rūpēties ne tikai pirms ikgadējās tehniskās apskates, bet arī ikdienā. Novēlu, lai pasākuma devīze “Mēs par drošu auto!” kļūtu arī par ikviena autovadītāja devīzi.”