Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

KNAB saistībā ar oligarhu lietu sācis jaunu pārbaudi

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saistībā ar tā dēvēto oligarhu lietu sācis jaunu pārbaudi par, iespējams, prettiesiska labuma pieņemšanu no amatpersonas puses, šodien Saeimas "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijā paziņoja KNAB vadība.

KNAB izmeklēšanas nodaļas vadītāja Ilze Kivleniece deputātus informēja, ka birojā sākta jauna resoriskā pārbaude par, iespējams, prettiesiska labuma pieņemšanu no amatpersonas puses.

Pārbaude ir sākta par faktu un tā, iespējams, tiks pabeigta mēneša laikā. KNAB vadība gan neatklāja, kuras amatpersonas tiks pārbaudītas.

Kamēr pārbaude nebūs noslēgusies, KNAB nekomentēs ar to saistītos jautājumus, šodien žurnālistiem norādīja biroja vadītājs Jēkabs Straume.

Arī vaicāts, vai pārbaude sākta par to pašu cilvēku, par kuru bija pārbaude saistībā ar, iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā, Straume šo jautājumu nekomentēja. Vaicāts, vai jaunā pārbaude izriet no augstāk minētās pārbaudes, KNAB priekšnieks atbildēja noraidoši.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Kā ziņots, viesnīcā "Rīdzene" noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess KNAB un prokuratūrā tika izbeigts.