Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Ja gribam uzskatīt sevi par civilizētiem

Attēlam ilustratīva nozīme © Emīls Desjatņikovs, F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Lielā sarunu tēma bija oligarhu sarunas un raidījumā Tieša runa dzirdētais. Aicinu dusmīgos lasītājus apdomāt to, ko viņi saka publiskā telpā, nepaust kareivīgi agresīvus viedokļus, ja reiz gribam uzskatīt Latviju par civilizētu valsti. Atgādinu, ka aicinājumi «pakārt kādu aiz olām» un visādu mātes vārdu lietošana pašiem runātājiem var beigties ar tiesu darbiem un nepatikšanām. Vai nu nepietiek ar to, cik neglīti vārdi lasāmi žurnāla Ir publicētās sarunās. Nevairosim rupjības un agresiju!

Interesanti, bet lasītāju vairākums dusmojas ne tik daudz uz oligarhiem, cik uz sarunu publiskotājiem. Edvīns no Talsiem domā, ka LTV tikusi demonstrēta parastā sorosiešu taktika: «Kad viņi nevar neko panākt tiesiskā ceļā, tad uztracina sabiedrību, kas šur tur, piemēram, Ukrainā, beidzas ar asinsizliešanu.» Gita no Smiltenes piebilst, ka «divām eksaltētajām dāmām šajā raidījumā pilnai laimei derēja tika Marseljēzu nodziedāt».

«Kam tas ir izdevīgi, un kāpēc tagad?» - tas bija vadmotīvs telefonsarunās. Cilvēki netic, ka, pēc viņu domām, vecās un bezjēdzīgās oligarhu sarunas publiskotas, lai rūpētos par valsti. Viņi pauž pārliecību, ka aiz tā slēpjas politiskas spēlītes. «Kuru gan šodien interesē Andris Šķēle, Latvijā ir citas daudz aktuālākas lietas.»