Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Brežņevs no gludekļa

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Lasītāji zvanīja aktīvi un piedāvāja dažādas apspriežamās tēmas, sākot no nodokļu reformas, beidzot ar basketbolu. Vairāki runātāji pauda bažas par to, ka nodokļu sistēma tiekot sakārtota tā, lai lielo algu saņēmējiem būtu jāmaksā mazāki nodokļi.

Pensionārs Josifs ierosināja radoši paraudzīties uz tā sauktajām oligarhu sarunām. Viņš atgādināja, ka Atmodas laikos daudzi latvieši atklāja sev spēli Monopols un spēlēja to tik azartiski, ka aizmirsa pat glāzīti iztukšot. «Vajadzētu tagad izveidot spēli Oligarhu sarunas. Tad beidzot Latvija dabūtu pati savu Nokia,» ierosināja mūsu lasītājs un piebilda: «Padomju laikos sievai bija bail ieslēgt gludekli - ka tik arī no turienes nesāk skanēt Brežņeva runa. Tagad viņai ir bail ieslēgt radio - tur būs atkal oligarhu runas priekšā.»

Gunārs Lauks rosināja latviešus nebūt īsredzīgiem un beigt atbalstīt politiķus, kas, piecās partijās pabijuši, nu gatavojas veidot sesto. Viņi taču visi ir sasmērējušies un taisa cirku, lai varētu turpināt sēdēt Saeimā un neko nedarīt. Cik ilgi cilvēki to pieļaus? Atbildi uz šo retorisko jautājumu, protams, varēs sniegt tikai vēlēšanas, tomēr jāpiekrīt Lauka kungam - politiskā apkārtstaigāšana ir sākusies, bet Latvijas līdzšinējā pieredze rāda - nekāda labuma no tās valstij nav.

Zemessardzes rezerves virsleitnants Lielgalvs bija sašutis par Drošības policijas rīcību, palaižot vaļā Krievijas pilsoni, kurš virs Aizsardzības ministrijas ēkas šonedēļ lidināja dronu. «Lai taču pamēģina Maskavā virs Kremļa kaut ko palaist, redzētu, kāda būtu reakcija! Vai Amerikā virs Pentagona. Ko tad te var runāt par valsts drošību?» Savukārt lasītājs Māris Bērziņš no Mālpils dusmojās par Jaunupa kunga izteikumiem. «Latvijas basketbolā nav kārtības, un nevar tā noķēzīt U20 izlasi, kas izkrita no augstākās līgas,» viņš teica.