Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Raizes par futbolu un ģimenes ārstiem

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Lasītājs Valdis no Liepājas piesaka sevi kā patiesu futbola līdzjutēju un pauž sašutumu par futbola situāciju Latvijā. Futbola līmenis ar katru gadu krītas, un tur neesot vainīgi futbolisti, bet sporta menedžeri un treneri. Notiek spēļu rezultātu sarunāšana, un par to, pēc lasītāju domām, jāliek cietumā un vainīgie bargi jātiesā. Futbola komandu par to tiesāt nedrīkst, izņemot, ja kādi individuāli spēlētāji arī ir iesaistīti, tad viņi arī jāsauc pie atbildības. Lasītājs arī uzskata, ka ir jāaizliedz totalizatorus, kuros var prognozēt spēļu iznākumus, tas tikai veicina nelegālo biznesu. «Esmu sarūgtināts par futbola komandas Skonto likteni, jo domāju, ja nebūtu šā nelikumīgā spēļu sarunāšanas biznesa, komandai būtu liela nākotne,» saka Valdis.

Lasītāja Dzidra no Rīgas, Iļģuciema, ir neapmierināta par TV programmām, kurās ir pārāk daudz politisko reklāmu. «Es nopērku programmu, un tur vairākas lapas ar Rīgas mēru Ušakovu, citiem viņa partijas darboņiem. Par ko es maksāju - par TV programmu vai par skatīšanos uz šiem politiķiem?» vaicā kundze.

Jānis no Rīgas diskutē par veselības aprūpes sistēmu un, sekojot jaunākajām ziņām no valdības, kur apspriež veselības aprūpes reformu plānu, vaicā: kad beidzot būs skaidrība par veselības jomas nākotni? Lasītāju arī satrauc ģimenes ārstu streiks, jo nevar saprast, ko īsti ģimenes ārsti vēlas panākt. Kāpēc nediskutē ar valdību, bet nostājas savā pozīcijā un «ne pa labi, ne pa kreisi». Lasītājs arī vēlas zināt, kādu algu ģimenes ārsti saņem, jo pašlaik neviens to nepublisko. Alga veidojas no kapitācijas naudas, ko saņem par katru pacientu, bet cik paliek pāri katram ārstam - kāpēc viņi to neatklāj? Un kāpēc Nacionālais veselības dienests ir tik bezzobains, ka nevar izpētīt? Neraugoties uz dažādām negācijām valstī, lasītājs ir priecīgs, Rīgas pasažieru ostā ieraugot Tallink prāmi un divus lielus kruīza kuģus - tātad tūristi brauc un «kaut ko atstāj arī nodokļos Latvijā».