Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Nelietderīgi naudas tēriņi un atbildības trūkums

© Alnis Stabule/f64

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Lasītājs Gunārs Lauks satraucas par valsts līdzekļu tērēšanu tādiem neparedzētiem gadījumiem, kas radušies neizdarīgu ierēdņu vai nolaidīgu ministru dēļ. Tas attiecināms gan uz Jūrmalas nesankcionēto atkritumu izgāztuvi, kuras sakopšanai vajadzēja piešķirt 700 000 eiro, gan uz Laikmetīgās mākslas muzeja projekta neveiksmīgajiem kūrētājiem - par neīstenoto būvi nāksies no valsts kabatas samaksāt vairāk nekā 600 000 eiro. Visi šie ļaudis, kas bija atbildīgi par abām šīm vietām, ir gan atrodami, gan vēl joprojām strādā - tostarp valsts sektorā. Kur ir prokuratūra, kas nesauc pie atbildības šos ļaudis? Nē, tā vietā taču ir līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, kuri aizlāpīs jebkuru caurumu! Bet, kad vajag naudu pensionāriem, skolotājiem vai ārstiem, tad galvenais arguments ir finanšu trūkums, uztraucas lasītājs.

Pensionāri Guntu no Alūksnes nepatīkami pārsteidzis sabiedrisko mediju kašķis ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi. Vienmēr tiek kliegts, ka naudas par maz, bet varbūt - kanālu esot par daudz? Vai arī esošie līdzekļi netiek tērēti pārdomāti? Šis pats temats ir raisījis pārdomas Vītoliņa kungam no Valmieras - Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīzija teju jūtas tā, it kā paši naudu drukātu vai būtu atklājuši naftas urbumu, tāpēc pieprasa pilnīgu neatkarību no uzraugiem. Bet, cik viņš atceroties, ne tik sen LR bija iztērējis teju 13 000 eiro ne tiem nolūkiem, kam paredzēti, tātad tik «balti un pūkaini» nemaz nav.

Vairāki lasītāji uzmanīgi sekojuši līdzi mazā Ivana meklēšanai. Jānis no Rīgas domā, ka valstī un sabiedrībā kopumā krities atbildīguma līmenis. Kaut vai attiecībā uz šoferi - ja reiz līdz galapunktam puika brauca viens pats, vai tad tiešām nevarēja tik vien kā painteresēties, kur viņš viens pats dodas? Velta no Jelgavas domā, ka «tukša vieta» ir bērnu tiesību aizsardzības organizācijas - lieki tērējot valsts naudu, bet situācija šajā jomā ne tikai neuzlabojas, bet, viņasprāt, pat pasliktinās.