Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pēc 20.jūlija varētu atgriezties vasara

© SCANPIX

Līdz 20.jūlijam gaisa temperatūra Latvijā saglabāsies zem normas, vēlāk iespējams siltāks laiks, prognozē "Global Forecast System".

Pirmdien Latviju no rietumiem šķērsos atmosfēras fronte, kas atnesīs nokrišņus - pārsvarā gaidāms vien neliels un īslaicīgs lietus. Aiz šīs frontes ieplūdīs nedaudz vēsāks gaiss - jaunās nedēļas sākumā gaisa temperatūra valstī nepārsniegs +21 grādu, naktīs tā vietām noslīdēs zem +10 grādiem.

Iespējams, pēc 20.jūlija Latviju sasniegs siltāks gaiss no dienvidiem. Pirms pāris dienām prognozes rādīja, ka gaisa temperatūra var pakāpties līdz +30 grādiem, bet saskaņā ar jaunāko "Global Forecast System" prognozi kļūs tikai nedaudz siltāks - dažās dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+26 grādiem. Brīžiem iespējams lietus un pērkona negaiss.

Parasti jūlijs ir gada siltākais mēnesis, kad gaisa temperatūra dienas laikā visā valstī pārsniedz +20 grādu atzīmi un naktīs nenoslīd zem +10 grādiem. Mēneša vidējā gaisa temperatūra 1981.-2010.gadā bija +17,4 grādi, un tā tiek saukta par normu.

Šogad jūlija pirmajā pusē gaisa temperatūra bijusi aptuveni divus grādus zem normas, un sagaidāms, ka arī visa mēneša vidējā gaisa temperatūra būs zem ierastā līmeņa.

Kā ziņots, šovasar vēl nav labots neviens karstuma rekords un pirmo reizi pēdējo gadu laikā vasaras pirmajā pusē nav sasniegta +30 grādu atzīme, turklāt deviņās naktīs kopš 1.jūnija vietām valstī reģistrēta salna zāles augstumā.