Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Klimoviču ģimene nosvin mazās Sofijas atveseļošanos

Dzīvespriecīgā Sofija savā atveseļošanās ballītē rotaļājas ar citiem bērniem. Mazā meitene var likties trausla, tomēr viņa jau kopš agras bērnība ir iemācījusies būt stipra, izciešot ne vienu vien ārstniecisku procedūru, lai uzvarētu slimību. © F64

9. jūlijs bija īpaša diena producenta, filmu režisora un publicista Roberta Klimoviča ģimenē, jo piemājas dārzā pulcējās radi un draugi uz meitiņas Sofijas (3) atveseļošanās ballīti. Meitenītes pēkšņā saslimšana un audzēja diagnosticēšana ģimenei bija kā trieciens no skaidrām debesīm un lika izdzīvot smagus pārbaudījumus. Jana un Roberts Klimoviči visiem spēkiem cīnījās par meitas dzīvību, nezinot, vai izdosies izglābt Sofiju. Jūlijs ir mēnesis, kurā virs Latvijas debesīm samazinājās lietus mākoņi un saules stari iespīdēja Klimoviču ģimenē ar labām ziņām par meitiņas veselības stāvokli.

Žurnāls »Vakara Ziņas« ciemojās Sofijas atveseļošanās ballītē, kurā pulcējās Klimoviču ģimenes tuvākie cilvēki un uzticami draugi, kas sniedza atbalstam savu stipro plecu grūtos brīžos. Meitas slimības dēļ Roberts Klimovičs šobrīd veido filmu «Ķīmiskie kareivji», kurā tiek pievērsta īpaša uzmanība bērniem, kas ir sasirguši ar vēzi.

Filmā ir attēlots stāsts par tēva un meitas mīlestību, kas ir par piedošanu, sapratni un rūgtajiem likteņa sitieniem. Roberts ir iepazinis arī citu vecāku skaudro likteni, kuru bērniem tika atklātas onkoloģiskas problēmas. Viņš atklāj, ka šobrīd ar vēzi slimo krietni vairāk mazu bērnu nekā to varētu iedomāties. Ne visiem izdodas izdzīvot šajā cīņā un pieveikt nāvīgo pretinieku.

Sofijas atveseļošanās ballītē klātesošo emocijas bija sakāpinātas. Ik pa laikam kādam nobira asara. Arī Robertam, stāvot līdzās sievai Janai, dēlēnam Eliasam un meitiņai Sofijai, nebija viegli uzrunāt klātesošos. Viņa balss smeldzīgi ietrīcējās, izsakot pateicību draugiem un tuviniekiem, kas bija klāt grūtā brīdī. / F64

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara Ziņas", www.vz.lv