Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Biedrība "bezvests.lv" iegādāsies termokameru pazudušo meklēšanai

© Publicitātes foto

11.jūlijā labdarības veikals “Otrā elpa” apsveica biedrību “Bezvests.lv” ar iegūtajiem 3000 eiro termokameras iegādei, kuru izmantot bezvēsts pazudušo cilvēku meklēšanai.

Uzvaru “Otrās elpas” sociālo projektu ideju konkursā nodrošināja pircēju balsojums. Atbalsts biedrībai bija vienbalsīgs - gan Rīgā, gan Liepājā 1654 veikala pircēji par visnepieciešamāko atbalstīt bija izvēlējušies tieši šo projektu.

Biedrība “Bezvests.lv” savu darbību sāka 2009.gadā, un kopš tā laika ar vairāk nekā 160 biedriem nodrošina ne tikai brīvprātīgo iesaisti cilvēku meklēšanā, bet var palīdzēt arī informatīvi un konsultatīvi.

Publicitātes foto

Termokamera ir ierīce, kura pat no liela attāluma ļauj piefiksēt siltumu, kuru rada cilvēka ķermenis un rezultāts uzreiz redzams kameras ekrānā. Šāda attēla iegūšana palīdz daudz veiksmīgākā un efektīvākā pazudušo meklēšanā esot uz sauszemes, kā arī meklējot cilvēkus no gaisa. Termokameru var piestiprināt paraplānam, kuru dažās no savām meklēšanas operācijām, izmanto “Bezvests.lv”.

Biedrības praksē ir bijuši 2 gadījumi, kad cilvēka meklēšanā ir izmantota termokamera - divus gadus vecā Hugo meklēšanā, kurš bija pazudis Engures pagasta Abragciemā un Rūdolfa meklēšanā, kurš bija pazudis Saulkrastu mežā.