Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Trūcīgajiem iedzīvotājiem mācīs kā sēņot un audzināt bērnus

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Latvijas Samariešu apvienības Eiropas paku izdales punktos, īstenojot Eiropas paku izdali trūcīgajām personām, turpinās dažādi papildpasākumi Eiropas atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām (EAFVP) ietvaros.

Pasākumos reģionālajos izdales punktos vasarā un rudens sākumā būs iespēja iegūt zināšanas par sēņošanu, drošību mežā, ražas novākšanu dārzā, dārzeņu un augu apstrādi un saglabāšanu ziemai, konservēšanu, kā arī mazuļu aprūpi un bērnu audzināšanu.

"Papildus pasākumi noteikti palīdz cilvēkiem saskatīt dažādas iespējas, iemāca jaunas prasmes un iemaņas, kā arī iedrošina cilvēkus pašu spēkiem uzlabot savu ikdienu,” saka Latvijas Samariešu apvienības Pārtikas bankas vadītāja Agita Kraukle.

Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām atbalsta mērķis ir mazināt nabadzības ļaunākās formas, sniedzot nefinansiālu palīdzību vistrūcīgākajām personām. Ar fonda atbalstu paredzēts mazināt vistrūcīgāko iedzīvotāju nenodrošinātību ar pārtiku, mājsaimniecībām ar bērniem arī materiālo nenodrošinātību. Vairāk par EAFVP sniegto atbalstu un aktivitātēm - www.atbalstapakas.lv

Plānotajām aktivitātēm jāpiesakās uz norādītajām tālruņa numuriem un tās notiks šādos Latvijas Samariešu apvienības Eiropas paku izdales punktos:

Ogres novada izdales punkts ("Zālītes”, Madliena, tel. 27620638)

•27.jūlijā un 15.augustā - kulinārijas nodarbība;

•1.augustā - dabas augu uzglabāšana un pielietojums ikdienā veselīga dzīvesveida veicināšanā;

•5.septembrī - rudens ražas novākšana, dārza sagatavošana ziemai;

•12.septembrī - sēņošana, drošība mežā, praktiski padomi, kā piesargāties no ērcēm.

Jēkabpils pilsētas izdales punkts (Invalīdu apmācības un dienas centrs ""Ausma", Pļaviņu iela 55, Jēkabpils, tel. 27755362):

•26.jūlijā plkst. 10:00 - 12:00 "Portāla Latvija.lv” iespējas un konsultācijas par gada ienākumu deklarācijas aizpildīšanu.

Viļānu novada izdales punkts (Viļānu BUJIB "Saulstariņi", Liepu iela 2b, Viļāni, tel. 29149795)

•2.augusts - sēņu un ogu konservēšana

•3.septembris - tomātu, gurķu un kabaču konservēšana

Rīga, Latgales priekšpilsētas izdales punkts (Ziedojumu izdales punkts "Māja atbalstam", Tallinas iela 81, Rīga, tel. 25409838):

•Otrdienās un ceturtdienās plkst. 12:00 - 13:00 konsultācijas par veselīgu dzīvesveidu, slimību un atkarību profilaksi, personīgo higiēnu, mazuļu aprūpi un bērnu audzināšanu.