Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ādažu lidlaukā atklās starptautiskas lidmodeļu sacensības

© f64

Ādažu lidlaukā šodien atklās Pasaules čempionātu Gaisa kaujas lidmodeļiem F2D grupā, kas norisināsies līdz 2.jūlijam, informē Ādažu novada domes pārstāve Laima Jātniece.

Sacensībās piedalīsies dalībnieki no 15 dažādām valstīm - Ukrainas, Rumānijas, ASV, Izraēlas, Francijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Baltkrievijas, Krievijas un citām.

Arī šogad Ādažu lidlaukā uzvarētāji tiks noteikti divos etapos. 30.jūnijā noteiks uzvarētāju Latvijas, bet 2.jūlijā - Lietuvas etapā. Lidmodeļi sacentīsies "Gaisa kaujās", kas nozīmē - uzvarēs tas modelis, kas pirmais ar propelleri pārplēsīs 3 metrus garu lentu, tādējādi pārspējot savu konkurentu.

"Šāda veida starptautiskas sacensības Ādažos organizējam otro gadu. Šogad sacensībās plāno piedalīties 60 lidmodelistu, viņu vidū četri pasaules čempioni, trīs Eiropas čempioni, viens olimpiskais čempions, kā arī vairāki citi Pasaules čempionāta medaļnieki," pauda sacensību direktors Vasīlijs Prokofjevs.

Sacensību atklāšana notiks šodien plkst.10 un jau plkst.11 lidmodeļi sāks cīņu par uzvaru. Sacensības notiks Ādažu lidlaukā un apmeklētājiem ieeja tajā bez maksas. Čempionātu organizē "Latvijas aeroklubs" un "Latvijas lidmodeļu sporta federācija".