Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Jūrā pie Liepājas notiks starptautiskas robežsardzes mācības "Ronis 2017"

© F64

Šodien Baltijas jūrā pie Liepājas ostas norisināsies ikgadējas starptautiskas operatīvi taktiskās mācības "Ronis 2017", kuru mērķis ir stiprināt Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes un kaimiņvalstu sadarbību jūras robežu uzraudzības jomā, informē Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes vecākā speciāliste Rita Bergmane.

Mācību galvenie uzdevumi būs kuģošanas līdzekļu apkalpju teorētisko un praktisko zināšanu pārbaude. Mācību laikā tiks veikti vairāki uzdevumi dažādās grūtības pakāpēs - jūras robežuzraudzību veicošo struktūrvienību gatavības pārbaude, mācībās iesaistīto Baltijas jūras reģiona valstu informēšana un iesaistīšana ārkārtas situāciju novēršanā, kā arī sadarbības pilnveidošana, kuģošanas līdzekļa apskate, kuģošanas līdzekļa apskates grupas spēju pārbaude dažādās nestandarta situācijās un cilvēku meklēšanas un glābšanas pasākumu izpilde.

Mācībās iesaistīs Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes personālu un tehniskos līdzekļus, Lietuvas robežsardzes dienesta, kā arī Igaunijas policijas un robežsardzes pārvaldes kuģošanas līdzekļus.

29.jūnijā no plkst.10 līdz 14 Liepājas ostas promenādē notiks atvērto durvju diena, kurā interesenti varēs iepazīties ar Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes kuģošanas līdzekļiem, kā arī ar Lietuvas un Igaunijas sadarbības institūciju spēkiem un līdzekļiem. Visiem interesentiem būs iespēja doties ekskursijā uz kuģiem.