Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Bīstamie atkritumi Jūrmalas ugunsgrēka teritorijā bija tikai 1%

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Novērtētais bīstamo atkritumu apjoms Jūrmalas ugunsgrēka teritorijā ir apmēram 1%, intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Inga Koļegova.

Koļegova sacīja, ka VVD darīs visu iespējamo, lai varētu vērsties pret negadījuma izraisītājiem, lai atgūtu 700 000 eiro nodokļu maksātāju naudas, kas piešķirta šīs teritorijas sakopšanai.

Degušajā teritorijā saimniekojošā SIA "Prima M" ir sasniedzama, tomēr līdz šim nav izrādījusi vēlmi pati sakopt šo teritoriju, skaidrojot, ka tai nav nepieciešamo līdzekļu, teica Koļegova. Vakar VVD uzņēmumam nosūtījis atkārtotu aicinājumu pašiem sakopt teritoriju, cerot, ka uzņēmums tomēr tam atsauksies.

Vienlaikus gan turpinās VVD izsludinātais konkurss par teritorijas sakopšanu. Koļegova solīja, ka līdz šis nedēļas beigām varētu būt skaidrs tā rezultāts. Viņa teica, ka aicinājumi tika izsūtīti pieciem uzņēmumiem, bez tam paši ir pieteikušies vēl divi. "Konkurence ir. Ir uzņēmumi, kuri spēj to darīt," viņa norādīja.

Kā vēstīts, valdība otrdien atbalstīja līdz 700 000 eiro piešķiršanu, lai VVD varētu nodrošināt ugunsgrēka seku likvidēšanu nelegālās atkritumu uzglabāšanas vietā Jūrmalā, Ventspils šosejā 47.

Pēc VVD sniegtās informācijas, pašlaik uzglabāšanas vietā atrodas aptuveni 14 000 tonnas atkritumu. Provizoriskās izmaksas sastādīs līdz 50 eiro ar pievienotās vērtības nodokli par vienu tonnu, iekļaujot sevī arī teritorijas sakopšanas, loģistikas, monitoringa un citas saistītās izmaksas seku pilnīgai likvidācijai.