Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Pēc nodokļu reformas būtu jāpieaug mazo un vidējo algu saņēmēju ienākumiem

© f64

Koalīcijai jāvienojas par tādu nodokļu reformu, kuras rezultātā pieaugs mazo un vidējo algu saņēmēju ienākumi, norāda nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Lai to panāktu, iedzīvotāju ienākumu nodoklī būtu nepieciešams paredzēt atbilstošu progresivitāti, skaidroja politiķis. Viņš norādīja, ka valdību veidojošās partijas ir pavirzījušās uz priekšu risinājuma rašanā šajā jautājumā. Informācijas sniegšana par konkrētiem skaitļiem šajā lietā ir Finanšu ministrijas (FM) pārziņā.

Nacionālās apvienība arī iestājas par to, ka, īstenojot reformas, nedrīkst atteikties no lielāka neapliekamā minimuma noteikšanas par apgādājām personām, akcentēja Dzintars.

Kā ziņots, par nodokļu reformas principiem koalīcijas partijām domstarpību vairs nav, un valdību veidojošās partijas ir ļoti tuvu gala lēmuma pieņemšanai, aģentūrai LETA pēc koalīcijas pārstāvju darba tikšanās ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) sacīja Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Arī "Vienotības" Saeimas deputāts Ints Dālderis apliecināja, ka koalīcijas partiju starpā tuvinās viedokļi par nodokļu reformas gaitu. Tomēr konkrētus ciparus "Vienotības" politiķi atturējās nosaukt, norādot, ka FM vēl jāveic aprēķini un galīgos risinājumus Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) prezentēs pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes.

Jau vēstīts, ka koalīcijas partneri panākuši vienošanos par sociālo iemaksu pieaugumu, savukārt par lielāku IIN likmes progresivitāti diskusijas vēl turpināsies, iepriekš paziņoja Kučinskis.

Sociālās iemaksas iecerēts celt, lai palielinātu veselības aprūpes finansējumu. Paredzēts, ka sociālās iemaksas solidāri - pa pus procentpunktam - pieaugs gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem. Savukārt nodokļu nemaksātājiem varētu būt noteikts speciāls maksājums.