Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

UZMANIES: Bezalkoholiskais dzēriens uzrāda 0,2 promiles

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Nereti Saulgriežu svētkus pavadot, atrodas kāds prātīgais, kurš labprāt sēdīsies pie stūres, malkojot vien bezalkoholiskos dzērienus, kas parasti nesagādā nekādas problēmas. Tomēr eksperiments atklāj, ka, piemēram, vitamīnu dzēriens uzrāda pat vairāk nekā 0,2 promilles alkohola!

Raidījuma Bez Tabu skatītājs ziņo par kādu vitamīnu dzērienu, kas atrodams gan degvielas uzpildes stacijās, kā arī veikalos. Šis it kā bezalkoholiskais dzēriens izraisa promiles, kaut arī sastāvā norādīti vien dažādi vitāmi, tostarp alkohola konsistence nav minēta.

Pārliecinoties par apgalvoto argumentu patiesumu, eksperimentāla kārtā tiek pārbaudīta dzēriena iedarbība. Zīmīgi, ka izdzerot vienu pudeli jau uzrādās 0,08 promiles, savukārt pēc otrās pudeles iztukšošanas izelpā ir jau 0,207 promiles, kas ir vairāk nekā atļauts, ja šofera stāžs ir mazāks par diviem gadiem, vēsta raidījums Bez Tabu.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Tostarp speciālisti norāda, ka dzērienā lietots augļu koncentrāts, tomēr nav precizēts, kāds tieši. ''Tas var būt iegūts no ūdens ekstrakta vai arī ūdens spirta ekstrakta, vai arī spirta ekstrakta. Pēdējā gadījumā šajā koncentrātā varētu būt palikušas spirta “pēdas”,stāsta pētniece.

Šobrīd bezalkoholiskais vitamīnu dzēriens nodots uz vairākām pārbaudēm, lai saprastu un uzzinātu, kāpēc pārādās alkohols.