Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Jāņos fiksēti 22 autovadītāji alkohola reibumā

© f64

Aizvadītajā diennaktī pie stūres reibumā pieķerti 22 autovadītāji, informēja Valsts policijā.

Astoņi dzērājšoferi pieķerti Zemgalē, septiņi - Latgalē, pieci - Rīgā un divi Kurzemē. Galvaspilsētā vēl diviem šoferiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par atrašanos pie auto stūres narkotisko vielu iespaidā.

Tāpat 180 autovadītājiem sastādīti pārkāpuma protokoli par ātruma pārsniegšanu, no tiem visvairāk Zemgalē - 53 un Vidzemē - 38. Rīgas reģionā un Latgalē šādi bijusi katrā pa 30 autovadītājiem, bet Kurzemē - 29.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Kopā ceļu satiksmes jomā sastādīti 429 administratīvo pārkāpumu protokoli.

Iepriekš jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī valstī ceļu satiksmes negadījumos cietis 21 cilvēks, bet divi gājuši bojā.

Viens traģisks satiksmes negadījums šorīt plkst.6.23 noticis Saldus novada Rubas pagastā, kur automašīna "VW Caravelle" nobrauca no ceļa un apgāzās, kā rezultātā dzīvību zaudēja viena persona, vēsta Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Savukārt plkst.7.40 Krāslavas novada Indrās automašīnas vadītājs netika galā ar auto vadību, automašīna iebrauca grāvī, apgāzās un atsitās kokā. Avārijā gāja bojā viena no personām, kas atradās automašīnā, bet otra persona guvusi miesas bojājumus un nogādāta slimnīcā.