Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Patversme: Bezatbildīgie suņu vairotāji nāciet beidzot pie prāta

© SCANPIX

Kārtējo reizi Tukuma dzīvnieku patversme publicējusi aicinājumu tiem cilvēkiem, kuri bezatbildīgi attiecas pret suņu pavairošanu.

"Bezatbildīgie suņu vairotāji, nāciet pie prāta vai nāksies saņemt sodu!Ja mūsu novadā ar dusmām un lamām pamazām apkarojam šos kranču vairotājus, tad citos novados šādi piedāvājumi joprojām ir topā! Un faktiski pildās patversme ar krančiem, kuriem dēļ sajauktajām šķirnēm dzīve pilsētā nav piemērota! Kas par idiotismu vai slimību - pārot haskijus ar kaut ko? Ir jau skaidrs arī tas, ka daudzi nesterilizē savus dzīvniekus un, klaiņojot kāzu laikā, sanāk šie haskiju un laiku metisi! Kādēļ šie kranču vairotāji dāvina bez pošu pasēm savus kucēnus? Tas ir likuma pārkāpums! Arī šāda nekontrolēta vairošanās pieļaušana ir sodāma!" norāda Tukuma dzīvnieku patversme.

SCANPIX

Tagad un turpmāk būs cilvēku grupa, kura internetā gan sludinājumos, gan personu privātos profilos uzvaktēs šos labo roku "labdarus". Tūlīt sekos ziņojums uz PVD un policiju par šādām personām un tās tiks apsekotas. Pie reizes tiks pārbaudīts, vai dzīvnieki ir čipēti un vakcinēti.

"Patversmes visā Latvijā pārbāztas ar privātpersonu pamestajiem suņiem, jo citplanētiešus te nevarētu vainot, " sociālajā tīklā raksta patversmes pārstāvji.