Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

ZINĀMS, kāds laiks būs Līgo vakarā un Jāņos

© F64

Šodien Latvijā nostiprināsies zema spiediena ieplaka, kas austrumu un centrālajos rajonos dienas laikā nesīs īslaicīgus nokrišņus. Atsevišķos rajonos ir gaidāms arī pērkona negaiss.

Dienas laikā saule mīsies ar mākoņiem un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +16…+20°. Tuvojoties vakaram, debesis skaidrosies, un mākoņi virs lielas daļas valsts teritorijas izklīdīs. Gaisa temperatūra nakts laikā pazemināsies līdz +7…+9°, vien piekrastē būs nedaudz siltāks +10…+13°. Vairākos Kurzemes rajonos naktī un no rīta ir gaidāma migla.

Līgo dienu pavadīsim bez ievērojamiem nokrišņiem, bet tuvojoties vakaram aizvien lielāku Latvijas teritoriju klās mākoņi. Naktī uz 24.jūniju no rietumiem Latviju šķērsos nokrišņu zona, kas arī Līgo naktī rietumu un centrālajos rajonos atnesīs nelielu lietus. Latvijas austrumu rajonus lietus sasniegs Jāņu rītā un vien nelielā daļā Latvijas teritorijas būs iespējams vērot saullēktu. Pakāpeniski dienas laikā, sākot no rietumiem, nokrišņi mitēsies un vakarā virs lielas daļas Latvijas debesis skaidrosies. Līgo naktī gaisa temperatūra būs no +8…+14°, bet Jāņu dienā temperatūra būs vien +14…+18 grādu robežās.

Avots: meteo.lv