Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Tā mums te, Latvijā, iet!

© SCANPIX

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Pensionārs no Grobiņas novada laikrakstā izpētījis, cik lielas algas saņem Latvijas novadu domes priekšsēdētāji. «Man acis no pieres izsprāga, to ieraugot! Varat iedomāties: mūsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols 2016. gadā nopelnījis 18 437 eiro, plus vēl papildu ienākumi - 3084 eiro. Citiem ir vēl daudz vairāk.

Un mēs, nabaga pensionāri, kas esam trešdaļa Latvijas iedzīvotāju, mirstam pusbadā. Bet tie priekšsēdētāji - tikai grābj sev, ak, kunga māte! Man katru gadu dome par brīvu deva vienu kravu malkas, bet tagad, kad pielika pie pensijas trīs eiro, man parāda trīs pirkstu kombināciju! Tā mums te, Latvijā, iet.»

Valsts ieņēmumu dienesta nevarība sadusmojusi rīdzinieku Edvīnu, kurš noskatījies raidījuma Slepenais paņēmiens sižetu par to, kā restorānu īpašnieki apiet nodokļu sistēmu, pielāgojot elektroniskos kases aparātus pretlikumīgām operācijām un realizējot citas shēmas. «Vai tiešām nevar tā darīt, ka, pieķerot apzinātā valsts apzagšanā, vajadzētu slēgt to biznesu. Tiek veidotas speciālas programmas, lai mainītu kases aparātu darbības, un valsts to zina un vienā mierā ļauj sevi oficiāli apzagt. Katram restorānam vajadzētu noteikt konkrētu mēneša nodokli par vienu galdiņu, un problēma būtu atrisināta, tos kases aparātus varētu nest prom,» risinājumu piedāvā Edvīns.