Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

FOTO: Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Jūrmalā; iedzīvotājiem lūdz aizvērt logus

© nra.lv

Slokā svētdienas pēcpusdienā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Jūrmalas atkritumu pārkraušanas un šķirošanas stacijā, un negadījuma vietā slēgta satiksme.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Šaboha informēja, ka izsaukumu ugunsdzēsēji saņēma plkst.15.50 no aculieciniekiem, kas ziņoja, ka pie Ventspils šosejas redzami milzīgi melnu dūmu mutuļi. Noskaidrots, ka deg atkritumi.

Dzēšanas darbos iesaistīti 50 ugunsdzēsēji-glābēji. Patlaban ugunsgrēks vēl nav lokalizēts.

Palīgā nosūtīti arī divi "Latvijas Dzelzceļa" ugunsdzēsības vilcieni un divas Valsts meža dienesta ugunsdzēsības autocisternas, bet Nacionālo bruņoto spēku helikopters nodrošinās ugunsgrēka dzēšanu no gaisa.

"Pasažieru vilciens" ir apturējis vilcienu kustību Tukuma līnijas posmā no Slokas līdz Ķemeriem, informēja uzņēmuma pārstāvis Egons Ālers. Vilcieni kursē no Rīgas līdz Slokai un no Tukuma līdz Ķemeriem, bet starp šīm stacijām pasažieru tiek vesti ar autobusiem. Vilcieni visās Tukuma līnijas stacijās šovakar var kavēties.

Ugunsgrēka vietā patlaban atrodas arī Valsts vides dienesta (VVD) darbinieki, liecina iestādes mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietotā informācija. VVD norāda, ka gaisa kvalitāte ir pasliktinājusies.

Šaboha informēja, ka tie iedzīvotāji, kuri dzīvo relatīvā ugunsgrēka tuvumā, ir aicināti aizvērt logus, jo dūmiem ir liela izplatība. VVD ziņo, ka Rīgā, virs kuras arī veļas dūmi no Jūrmalas, par to īpaši nav jāuztraucas, jo vējš piesārņojumu kliedē.

Policija norāda, ka netālu no ugunsgrēka teritorijas ir prāvs interesentu skaits, kuri ugunsgrēku filmē un fotografē. Cilvēku izkliedēšana patērē ugunsdzēsēju resursus un traucē dzēšanas darbus, tāpēc iedzīvotāji ir aicināti būt saprotoši un neuzturēties ugunsgrēka tiešā tuvumā, lai netraucētu ugunsdzēsēju darbu un nepakļautu sevi briesmām.

Ventspils šosejas posmā starp Melderu ielu un tirdzniecības centru "Kurši" pilnībā slēgta transporta kustība.