Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Muitas pārvalde novērš vērienīgu kontrabandas cigarešu ievešanu

© Rīgas Pašvaldības policija

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) muitas pārvalde, veicot kontroles pārbaudes, uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krieviju atklāja vērienīgu kontrabandas cigarešu ievešanas mēģinājumu.

Kā ziņo portāls Diena.lv, Muitas pārvaldes amatpersonas jūnija sākumā ir liegušas valstī ievest un realizēt 76 900 cigaretes.

1. jūnijā Silenes Muitas kontroles punktā, pateicoties attēlu analīzes skenēšanai, vieglajā automobili tika konstatētas kontrabandas cigaretes. Tās bija paslēptas jumta konstrukcijās, durvju apšuvumos, vadītāja un pasažiera sēdekļos, gaisa filtrā un citur. Kopumā pārbaudes laika tika izņemtas 17 900 cigaretes Fest, Pall Mall, Matrix, Queen, Minsk, NZ, Korona un Mangnat. Visas konfiscētas cigaretes bija ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Savukārt 2. jūnijā tika veikti divi muitas kontroles pasākumi. Indras kontroles punkta no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens, uz kura atradās 40 000 Premjer cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Veicot pārbaudi, atklājas, ka cigaretes bija paslēptas akmeņoglēs.

Tajā pašā dienā Terehovas Muitas kontroles punktā tika konfiscētas 19 000 Bond markas cigaretes, kuras ražotas Kazahstanā. Muitas amatpersonas pārbaudīja no Krievijas iebraukušu kravas automobili, kontroles laika cigaretes tika atrastas puspiekabes metāla konstrukcijā.