Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Nopelniem bagātais Gidons Krēmers tiek pie vēl viena prestiža apbalvojuma

© Kaspars Krafts/f64

Viens no slavenākajiem Latvijas un Vācijas vijolniekiem un diriģentiem, jauniešu kamerorķestra "Kremerata Baltica" dibinātājs un vadītājs aizvadītajā nedēļā Berlīnē saņēmis prestižo "Pour le Mérite für Wissenschaften und Künste" ordeni.

Interneta portāls latviešiem ārzemēs ziņo, ka šāds ordenis tiek piešķirts tikai un vienīgi kā atzinība par personīgo sasniegumu mūzikā. Kopš 1923.gada ordeņa domi vada Vācijas prezidents. Ar šo ordeni apbalvotā persona tiek iecelta par ordeņa biedru mūža garumā, līdzīgi kā tas ir ar Apvienotās Karalistes Britu Impērijas ordeni.

G.Krēmers ir pirmais vijolnieks visā ordeņa pastāvēšanas vēsturē. Sasniegumos ir atzīmēts arī viņa unikālais darbs ar orķestri "Kremerata Baltica".

Krēmers ir ierakstījis vairāk nekā 120 albumus - daudzi no tiem saņēmuši ievērojamus starptautiskus apbalvojumus par interpretāciju dziļumu. Jau iepriekš G.Krēmers saņēmis ievērojamas godalgas: "Ernst von Siemens" mūzikas balvu, Maskavas "Triumph" balvu, UNESCO mūzikas apbalvojumu un "UNA VITA Nella Musica" apbalvojumu.

Šajā gadā G. Krēmers aizvadījis jau vairākas jubilejas koncerttūres ar orķestri "Kremerata Baltica", par godu tā 20 gadadienai un mākslinieka 70. jubilejai, Ziemeļamerikā , Eiropā un Āzijā norisinājušies aptuveni 50 koncerti.