Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Pārdzīvojums par katru garām aizsisto bumbiņu

© Scanpix

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Lasītāji Ausma Kaltiņa,Valdis B. un Igors pauda sajūsmu par tenisistes Aļonas Ostapenko uzvaru Francijas atklātajā tenisa čempionātā. «Lai gan biju aizņemts darbā un neredzēju maču tiešraidē, bet skatījos atkārtojumu, tomēr pārdzīvoju par katru Aļonas garām aizsisto bumbiņu un viņas uzvarai tā pa īstam noticēju vien tad, kad viņa bija guvusi pēdējo punktu. Tas ir tik lieliski, ka mūsu valsts sportiste ir guvusi tik izcilu panākumu!» priecājas Igors.

Par pilnīgi bezjēdzīgu lēmumu lasītājs Juris P. no Jelgavas uzskata aizliegumu tirgot alu divlitru pudelēs. «Ļaužu nodzeršanos tas nemazinās ne par pilienu. Laikam tur ir pastrādājuši kādi lobiji, kas grib iekaitēt tiem aldariem, kas pilda alu divlitrenēs, bet viņi paši pilda tikai stikla pudelēs vai vienlitrīgajās pudelēs,» spriež Juris.

Andris no Salaspils seko līdzi norisēm ASV un ir nācis pie secinājuma, ka ASV jau labu laiku nav valsts, no kuras citām zemēm un Latvijai mācīties demokrātiju. «Mums ar demokrātiju ir diezgan pavāji, tomēr pat mums nav tādu brīnumu lietu, ka prezidents uzskata prokurorus par saviem izsūtāmajiem puikām, un, ja viņi neatbild uz viņa telefona zvaniem, tad tiek atlaisti. Izpildvarai jābūt nodalītai no tiesu varas - tas taču ir pamatu pamats.»

Lasītājs Gunārs Lauks bažījas, vai jaunas likums, kas ierobežo fotografēšanu un filmēšanu kritiskās infrastruktūras objektos, nav kāds jauns izdomājums, lai ierobežotu žurnālistu tiesības informēt un sabiedrības tiesības būt informētai. Valdošajiem politiķiem jau līdz šim ne reizi vien ir bijusi iegriba darīt tā, lai cilvēki pēc iespējas mazāk redzētu nepievilcīgās ainas, kad deputāti guļ, spēlē datorspēles vai atrodas Saeimas namā alkohola reibumā, kā tas reiz bija ar deputātu Nikolaju Kabanovu.

«Pašlaik, kad mūžībā aiziet viens no laulātiem pensionāriem, tas, kurš paliek, saņem vairs tikai vienu - savu - pensiju,» saka lasītājs Haralds Kalns, «taču vajadzētu visu darīt citādāk. Ierosinu maksāt pensiju, ja laulībā pavadīti 40 gadi, - pilnā apmērā, ja 30 gadi - tad divas trešdaļas, ja 20 gadi - tad pusi. Tas būtu liels atspaids pensionāriem un stiprinātu laulības institūcijas prestižu un nozīmi.»