Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Šonedēļ sākas "Meža dienas 2010"

Šīs nedēļas nogalē sākas kārtējās "Meža dienas", kuru devīze ir "Par zaļu un neatkarīgu Latviju", savukārt pasākumi tiek veltīti Latvijas Neatkarības deklarācijas pieņemšanas 20.gadadienai.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, ministrijas meža nozare radusi iespēju sekmēt sešu pašvaldību ieceres, kuras izstrādājušas interesantākos "Meža dienu" projektus. No mežu fonda rezervētos 10 000 latu atvēlēs Saldus, Daugavpils, Auces, Valkas, Priekuļu un Ilūkstes novadam.

Savukārt "Nozare.lv" uzrunātie minēto novadu vadītāji uzsvēra, ka "Meža dienu" pasākumu palīdz finansēt individuāli ziedotāji, kā arī privātās stādu audzētavas.

"Meža dienu" laikā pagastos un pilsētās tiks stādīti jauni koki, veidoti parki un atjaunoti dekoratīvie stādījumi. Turklāt, kā "Nozarei.lv" uzsvēra SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš, visi stādi būšot tikai vietējās izcelsmes, tā atbalstot Latvijas stādaudzētājus.

Plašu "Meža dienu" pasākumu kalendāru - 262 pasākumus - piedāvā Valsts meža dienests, arī AS "Latvijas Valsts meži" mežsaimniecībās notiks kopumā 134 pasākumi.

Arī AS "Latvijas Finieris" jau 13.gadu piedalās "Meža dienu" pasākumos, un atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad uzņēmums stādīs cirsmās jauno produktu - bērzu ar uzlaboto sakņu sistēmu.