Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Čakša paskaidro, kāpēc Stradiņa slimnīcas neiroķirurģijas nodaļā neuzņem akūtos pacientus

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) akūto pacientu neuzņemšana neiroķirurģijā nav saistīta ar zemo atalgojumu vai cilvēkresursu trūkumu, bet ar darba pārorganizēšanu, šodien žurnālistiem teica veselības ministre Anda Čakša.

Viņa norādīja, ka darbs tiek pārorganizēts attiecībā uz centrālo operāciju plānošanu, operāciju zāļu noslodzi un darba efektivizāciju, patlaban panākta vienošanās, ka akūtie pacienti neiroloģijā tiks pārvirzīti uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu (RAKUS).

Čakša norādīja, ka šāds lēmums tieši saistīts ar slimnīcas iekšējo efektivitātes uzlabošanu. "Mēs skatāmies, kā pārorganizēt darbu, un šis konkrētais [notikums] nav saistīts ar normālo pagarināto darba laiku un atalgojumiem. Protams, ka arī šīs visas problēmas mums ir dienas kārtībā, bet šis konkrētais stāsts nav par šo," teica ministre.

Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Viņa norādīja, ka akūto neiroloģijas pacientu pārvirzīšana uz Austrumu slimnīcu bija plānota, un patlaban kopā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) ir skaidri salikts hospitalizācijas plāns, kur tiek vesti akūtie pacienti. Runa ir par vidēji 35 pacientiem mēnesī, piebilda Čakša.

Kā ziņots, Stradiņa slimnīca māsu trūkuma dēļ turpmākos divus mēnešus neuzņems nevienu akūtu pacientu neiroķirurģijā, vakar vēstīja "TV3 ziņas".

Raidījums atsaucās uz tā rīcībā nonākušo slimnīcas paziņojumu Veselības ministrijai, Nacionālajam veselības dienestam un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Akūtas neiroķirurģijas pacientus, proti, tādus, kuriem nepieciešama mediķu palīdzība nekavējoties, slimnīcā neuzņems divus mēnešus sākot no šodienas līdz pat jūlija beigām, vēstīja raidījums.