Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Režisoru Serebreņņikovu vaino valsts naudas zādzībā

© Nora Krevneva/ F64 Photo Agency

Pagājušajā nedēļā režisora Kirila Serebreņņikova dzīvoklī Maskavā Krievijas tiesībsargājošās iestādes veica kratīšanu. Lai gan izskanējusi informācija, ka tā esot veikta saistībā ar 200 miljonu rubļu piesavināšanos, pats režisors norādījis, ka tā ir speciāli radīta ažiotāža, raksta "Privātā dzīve".

Žurnāls informē, ka kratīšana veikta saistībā ar lietu par milzīgas naudas summas piesavināšanos, kura 2014.gadā no valsts budžeta līdzekļiem piešķirta organizācijai "Septītā studija", kuru dibinājis pats K. Serebreņņikovs. Šobrīd lietā režisors figurē kā liecinieks.

Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis žurnālam "Privātā dzīve" apliecinājis, ka viņam izdevies sazināties ar režisoru. K.Serebriņņikovs esot bijis ļoti mierīgs, uzsvēris, ka tā ir speciāli radīta ažiotāža. Viņš strādā ar tēmām, kuras Krievijai nepatīk.

Nora Kevneva/ F64 Photo Agency

Pats režisors piektdien sociālajā tīklā facebook uzrakstījis pateicību saviem atbalstītājiem, norādot, ka dažreiz dzīvē gadoties notikumi, kuriem neviens nav un nevar būt gatavs. Tagad viņam un viņa kolēģiem būšot jāpierāda, ka konkrētais projekts, kuram piešķirti līdzekļi bijis un noticis. "Mums nav, ko slēpt, "raksta režisors.

AVOTS: žurnāls "Privātā dzīve"